Vratio kredit od „prljavog“ novca

  • 8 mjeseci pre
  • 211 pregleda
  • Izvor: dan.co.me

Specijalni tužilac Lidija Vukčević ostala je pri zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Milošu Maroviću i predložila sudu da se od njega trajno oduzme stan od 190 kvadratnih metara koji je platio 120.000 eura jer ga je stekao kriminalnim radnjama.

Na juče održanom suđenju pred vijećem kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, tužilac je predložio da sud trajno oduzme i jednu trećinu poslovno-stambenog prostora Miloševoj supruzi Tamari Popović Marović, kao i stan, poslovni prostor i garažno mjesto od njenog brata Ivana Popovića, odnosno šure osuđenog Marovića.

– Predlažem sudu da se trajno oduzme stan od Marovića površine 190 kvadrata, koji je kupio od kredita od 120.000 eura uzet od banke, a koji je vratio u iznosu od 105.000 eura, uplativši gotovinu, dok u dokumentaciji ne piše kako je stekao taj novac. Prema nalazu vještaka ekonomsko-finansijske struke, njegovi rashodi u odnosu na prihode su veći za 195.000 eura. Novac za vraćanje kredita nije legalno stekao, već od kriminalne djelatnosti – kazala je tužilac Vukčević.

Ona je predložila da sud od Tamare Popović Marović oduzme jednu trećinu stambeno-poslovnog prostora jer nije imala legalnih prihoda za kupovinu nepokretnosti, već je to finansirao Miloš Marović.

Advokat Vladimir Marinkov, punomoćnik Miloša Marovićev, podsjetio je da je zakon po kojem se sprovodi ovaj sudski potupak stupio na snagu 9. novembra 2015. godine, dok je njegov branjenik osuđen za krivična djela 2008.godine, a crnogorsko zakonodavstvo prepoznaje trajno oduzimanje imovine od 5. maja 2010. godine.

Kao je juče saopšteno na ročištu, sud će strankama dostaviti presudu u zakonskom roku.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je juče odustala od dijela zahtjeva za trajno oduzimanje imovine od Miloša Marovića stečene kriminalnom djelatnošću – zemljište u katastarskoj

opštini Prijevor–Budva. Pojasnila je da je to zemljište oduzeto i da je postalo vlasništvo Opštine Budva.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.