Vršnjačko nasilje u žabljačkoj osnovnoj školi?

    10 meseci pre 1321 pregleda Izvor: antenam.net

Učenik šestog razreda OŠ „Dušan Obradović“ M.Dž.(12) sa Žabljaka, kome je u ponedjeljak pozlilo u školi, nalazi se na bolničkom liječenju i ispitivanju, a kao mogući uzrok roditelji, rodbina i mnogi sugrađani pominju višegodišnju torturu koja traje od prvog razreda do tada, što od nastanka škole u ovom mjestu nije zabilježeno.

Sa njegovim roditeljima nijesmo mogli stupiti u kontakt, a stric Radivoje Džaković koji sa njima živi u kućnoj zajednici kaže da im se dječak više puta požalio na postupke „drugova“ iz odjeljenja.

„Dešavalo se da mu uzmu đačku torbu i sadržinu prospu po patosu, da mu sa nogu skinu patike i bace ih kroz prozor ili da na odmoru otmu užinu i bace u korpu za otpatke. Psovali su ga, prijetili mu pa je to možda razlog što nam se, kako smo osjetili, žalio ne ulazeći u detalje ili nešto prećutkivao. Roditelji ga od prvog dana svakodnevno dovode i odvode u školu. To je primijetila i ljekarka u pljevaljskoj bolnici, čiji je on pacijent, koja je zaključila da on nešto teško u sebi krije“, kaže Radivoje i dodaje da su se dječakovi roditelji više puta požalili direktoru škole ili razrednom starješini i da dječaka očigledno zaplašen.

Nezvanično, iz Ministarstva prosvjete naloženo je upravi škole da se slučaj ispita pa je u toku školska istraga koja uključuje i pregled video zapisa sa sigurnosnih kamera.

Direktor škole Zoran Vojinović  kaže da će do detalja ispitati slučaj i da po ovom pitanju postupaju policija i Centar za socijalni rad.

„Kada se posao završi oglasićemo se saopštenjem“.

Ta priča preselila se na postove i „momentare“ na društvenim mrežama.

U komentarima se osuđuje eventualno vršnjačko nasilje. Pozivaju se nadležni da slučaj najozbiljnije ispitaju i preduzmu hitne i neophodne mjere , uz ocjenu da je poražavajuće da se iz nezainteresovanosti ili palanačkog principa nezamjeranja ćuti i nijemim posmatranjem opravdava delikventno ponašanje đece, a posebno nebrigu njihovih roditelja o odgoju i vaspitanju članova drustva. Pozivaju se sugrađani da prijavljuju delikte ove vrste. 

Najnovije vijesti

Gorivo skuplje od utorka

05.12.2020 09:14

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6981 pregleda