Vučić : „Dječak u posebnom dijelu Klinike za neuropsihijatriju, otac nepropisno čuvao oružje“

    1 godina pre 595 pregleda Izvor: N1/rts.rs/rtcg.me

Foto : Twitter –

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodicama ubijene djece i radnika obezbjeđenja u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. „Srbija je ujedinjena u tuzi, ona je tolika da je ne pamtimo veću. Ali kada smo u tuzi ujedinjeni, moramo da tražimo da sagledavamo uzroke, odgovornost svakog od nas, da tražimo rješenja“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, nije žurio sa izjavama jer su željeli da sagledaju gde je sve to sistem pogrešio i gdje leži odgovornost svakoga od nas, „jer djecu roditeljima ne možemo da vratimo“.

„Dječak se od ovog trenutka nalazi na posebnom mjestu, biće smješten u posebnom dijelu Klinike za neuropsihijatriju, njegov otac je, kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao, nepropisno čuvao iako je imao sve dozvole, uhapšen, privedena je i majka. Zbog mnogo priča i laži, neistina koje se šire mrežama, dužan sam da govorim o stvarnim uzorcima i posljedicama, a ne onome što kao glasina kruži i postaje nepisana istina, makar s isitnom nemalo nikave veze“, rekao je predsjednik Srbije.

Napominje da se zločin dogodio u jednoj od najboljih škola.

„Policijski službenici obavili su svoj posao, ne poslije zločina, već prije zločina, bili su na licu mjesta prije početka časova, obišla je školu policajka, razgovarala sa svima, uradila svoj posao, ne rutinski nego profesionalno i u dobroj vjeri, obezbeđenje je veoma dobro uklopljeno u školu. Čovjek koji je ubijen je čak razmjenjivao poruke s dječakom. Bio je dobri duh škole“, kaže Vučić.

Podsjećamo, u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda učenik je pucao na đake, nastavnicu i obezbjeđenje. MUP Srbije je potvrdio da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik. Devojčica koja je operisana u Tiršovoj životno je ugrožena.

U Urgentnom centru su operisana četiri pacijenta, tri učenika i nastavnica.

Vučić je rekao i da dječak nikada nikome nije prijetio i da je planirao da baci molotovljeve koktele kako bi spriječio ulaz bilo kome drugom sa strane dok ne obavi svoj monstruozni posao. Međutim, uplašio se kod prvog molotovljevog koktela i zato je odustao od toga, rekao je on. 

„On je tražio od roditelja i škole premkeštaj iz jednog u drugi razred, prešao je u 7/2, svi su ga izbjegavali, u drugom razredu imao je tri drugara. Dobro se snašao, roditelji su bili zadovoljni. Ne može za roditelje da kaže ni da su se svađali i tukli, jedino da su stalno tražili bolje rezultate i da je slabije rezultate pružao otkako je bio zaljubljen“, rekao je Vučić.

U novom odjeljenju, međutim, niko nije htio da ga prihvati jer se razlikovao i on je odlučio da počini mosnstruozni čin, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da se dječak ovog trenutka nalazi na posebnom mjestu.

„Biće smješten u posebnom dijelu Klinike za neuropsihijatriju. Njegov otac je kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao, nepropisno čuvao, iako je imao sve neophodne dozvole, uhapšen. Privedena je i majka“, rekao je Vučić.