Vučić izdao naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije

    12 meseci pre 833 pregleda Izvor: RTS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, prenosi RTS. Pripadnici kosovske policije ušli su danas u zgradu opštine Zvečan, koristili su suzavac i šok-bombe da rasteraju okupljene građane.

Vučić je potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je naredba izdata nešto prije 14 časova, kao i da je od tog trenutka Vojska započela svoje aktivnosti.

Naređen je hitan pokret prema administrativnoj liniji sa KiM, rekao je Vučević televiziji Pink u uključenju uživo iz centra Beograda.

foto: MO Srbije

Upozorio je da dešavanja na sjeveru Kosova, gdje prištinska vlast preuzima zgrade lokalnih samouprava, nisu igra, nego da to ugrožava bezbjednost svih u regionu.

Vojska će, kako je naglasio, apsolutno ispuniti naredbu Vučića i braniti suverenitet Srbije i pravo na život svih njenih građana.

Jasno je da se sprovodi teror protiv srpske zajednice na Kosovu, zaključio je Vučević.

Dolazak specijalnih jedinica kosovske policije pratio je danas zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost.