Vučić: Ne mislim da Putin blefira

    2 meseca pre 129 pregleda Izvor: DAN; TV Newsmax

Imali smo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom i poštovali terotorijalni integritet svih zemalja u svijetu, ali smo i osudili invaziju na Ukrajinu u skladu sa Poveljom UN, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić intervju za televiziju Njuzmaks.

– Vjerujem da smo  deeskalirali sutuaciju sa kojom smo se suočili prije nekoliko nedelja. Moramo da uložimo još napora da se nastave razgovori i traganje za kompromisom. Nadam se da će i druga strana shvatiti korist od razgovora što je  mnogo bolje od zveckanja oružjem i svega čemu ovih dana svjedočimo – rekao je Vučić.

foto: Facebook

Povodom Vašingtonskog ugovora i činjenice da se Srbija obavezala na diverzifikaciju energetike, Vučić je rekao da „nije pitanje samo odnosa sa Rusijom, već i toga što je dobro za Srbiju“.

-Moraćemo da vidimo sve mogućnosti, kako da unapredimo naš energetski sektor, kako da diverzifikujemo snabdijevanje – istakao je Vučić.

Na pitanje da li šta misli da li predsjednik Rusije Vladimir Putin blefira povodom najave upotrebe nuklearnog oružja, rekao je da ne misli.

– Tražite od mene da budem politički analitičar, a ja to nisam. Ali ne, ne mislim da blefira – rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: