Vučić sjutra podnosi ostavku na partijsku funkciju

    7 meseci pre 364 pregleda Izvor: RTCG/RTS

U Beogradu je u toku skup ,,Srbija nade“, za koji je predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić kazao da nije organizovan da bi se prebrojavali prisutni već da bi se rješavali problemi. Od ranog jutra pristalice SNS autobusima pristižu na, kako je poručeno iz stranke, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima. Skupu prisustvuju i lideri Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andrija Mandić i Milan Knežević. Skup je počeo je na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, u Beogradu.

foto: twitter

Ovo je poslednje veče koje vam se pobraćam kao predsjednik SNS“, rekao je Vučić na mitingu „Srbija nade“ u Beogradu. 

On je kazao da će od sutra Srpska napredna stranka imati nekog drugog na čelu, a on će biti samo „predsjednik svih građana“.

Najavio je i da će ostati član SNS. 

učićev govor počeo je minutom ćutanja za sve stradale u dva masakra

„Prije bilo kakve riječi, a spremao sam se za danas, danas kao i svih prethodnih dana mora da bude ćutanje za svu našu djecu stradalu u školi „Vladislav Ribnikar“, za njihovog čuvara Dragana, za svu našu djecu iz Dubone i Orašja, za svaki život koji je silom oduzet i zato vas sve molim da pognemo glave i minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima u ova dva maskara“, poručio je Vučić.

Po završetku skupa sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost o Kosovu

Vučić  je poručio  sa mitinga da će čim se završi skup biti održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost o Kosovu.

„Kao da su namerno čekali dan da značajan broj muškaraca sa sjevera KiM dođe u Beograd“, rekao je Vučić, govoreći o incidentima na sjeveru Kosova.

„Na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, sad to osuđuju, ali pošto je Albancima dopušteno da posao završe“, rekao je on.

Čim se završi ovaj skup biće sednica SavJeta za nacionalnu bezbjednost o Kosovu i Metohiji, dodao je Vučić.

„Zbog toga, i zbog svega što nam se desilo, jedinstvo, zajedništvo, ujedinjenost, potrebniji su nam nego ikada“, rekao je Vučić okupljenima.

U sukobima kosovske policije i lokalnih Srba, koji su pokušali da spriječe ulazak novih gradonačelnika u zgrade opštinskih uprava na sjeveru Kosovaa, povrijeđeno je nekoliko desetina ljudi.