Vučić: Znam šta nam je činiti, zaštitićemo naš narod na KiM

    6 dana pre 129 pregleda Izvor: RTS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna šta im je činiti, ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sjever Kosova i počnu da uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Vučić je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije „Brose“ u Pančevu rekao, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na KiM, da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će vidjeti šta će se desiti.

„Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi nek vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite“, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je podsjetio novinarku, koja je postavljajući pitanje o tome kako će zaštititi Srbe apostrofirala navodnu obavezu Srbije po Briselskom sporazumu, da je pitanje postavljeno bez znanja o tome šta piše u Briselskom sporazumu.

„To nema veze sa tim sporazumom“, rekao Vučić i objasnio da postoji jedino aneks sa NATO-om u vezi sa dolaskom oklopnih vozila na sjever.

„Oni nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca, to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfora. Ovo je sedmi ili osmi upad ne bi li prikazali silu“, rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.

Navodi da ima u vidu bezbjednost i položaj Srba.

„Dobijao sam izveštaje šta mediji tajkunski pišu i da su zabrinuti za bezbednost Srba. Imao sam u vidu bezbednost i položaj Srba, ono što sam imao želju da kažem rekao sam i nemam nameru da išta dodam“, rekao je Vučić.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27435 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11705 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11064 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10395 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9811 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9300 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9042 pregleda
%d bloggers like this: