Vučurović: Ako se većina ne dogovori, pripremiti vanredne izbore

    4 meseca pre 161 pregleda Izvor: Portal DAN

Važno je reći da ako nema dogovora unutar parlamentarne većine, onda tehnička vlada treba da pripremi prijevremene izbore. Međutim, mi smatramo da, umjesto poplave raznih inicijativa, teških riječi i optužbi, još jednom treba pokušati sa dogovorom unutar parlamentarne većine. DF je otpočeo seriju razgovora sa predstavnicima stranaka parlamentarne većine, a očigledno je da se, prije svega, moraju premostiti animoziteti i što hladnije glave doći do cilja, a siguran sam da je on zajednički – dogovor parlamentarne većine, jer je to jedan od načina da se odbrani narodna volja od 30. avgusta, kazao je u razgovoru za „Dan“ poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

On je naglasio da bi prijevremene izbore mogla da sprovede samo tehnička vlada, a prema njegovom mišljenju, nema vremena da ona bude formirana za pripremu izbora u maju.

– DF je svakako spreman za izbore kad god oni bili i spremni smo da pobijedimo i preuzmemo odgovornost za upravljanje ovom zemljom. Ta uloga nam je pripadala i nakon 30. avgusta 2020. ali je raznim igrama i pritiscima DF istisnut iz izvršne vlasti. Nikad više nećemo dozvoliti neki takav scenario, a u Crnoj Gori će se vlade formirati na osnovu izbornih rezultata, a ne na osnovu toga što će odlučiti neki centri izvan ove zemlje – kazao je Vučurović.

Prema njegovom mišljenju, Crna Gora u ovom trenutku više liči na koloniju i banana-državu, jer je nekim političkim subjektima bilo važnije da se ponižavaju pred nalozima trećih sekretara u ambasadama nego da ispunjavaju obećanja koja su dali građanima 30. avgusta.

– Tamo gdje se mi budemo pitali biće odbranjeno dostojanstvo Crne Gore i neće biti ponižavanja i služenja stranim centrima moći. I dosta je bilo ponižavanja srpskog naroda, koji je najzaslužniji za obaranje bivšeg režima, i ta činjenica mora da se uvaži i ispoštuje. DF želi da sarađuje sa svima, da imamo partnere i na Istoku i na Zapadu, ali onaj koji želi silom da nam nametne neka rješenja i stavove nije naš partner. Dakle, nismo u komunizmu i ne možemo svi isto misliti, i građani nas na izborima nagrađuju ili kažnjavaju zbog naših programa i stavova – istakao je Vučurović.

Kako je dodao, DF je od početka saopštavao da manjine treba da budu u Vladi, i to nije sporno.

– Svakako da treba ukazati i na to da se unutar tih stranaka nalaze strukture koje su vjerno služile bivšem kriminalnom i antisrpskom režimu i na takve ne treba računati – podvukao je Vučurović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: