Vučurović: Zbog podrške Katniću i nezakazivanja sjednice Bečić zaslužuje da bude smijenjen

    2 meseca pre 226 pregleda Izvor: cdm.me

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović smatra da je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zaslužio da bude smijenjen zbog podrške glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nezakazivanja sjednice parlamenta na kojoj je trebalo da bude izabran Tužilački savjet.

“Vrlo je prosto – onaj koji se protivi izglasavanju novog Tužilačkog savjeta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića. Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari Crne Gore i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva”, naveo je Vučurović.

On je podsjetio da je aktuelno tužilaštvo bilo prepoznato i od DF-a, i od Demokrata, i od GP URA “kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije”.

“Godinama smo se borili da se u Crnoj Gori promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu- reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama. Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića”, smatra Vučurović.

Prema njegovim riječima, da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nisu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS.

“Uglavnom, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u Crnoj Gori, a valja mu jedan Milivoje Katnić. Naravno, DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Aleksa Bečić. Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen”, zaključio je on.

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26312 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10954 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10319 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9539 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9017 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8568 pregleda
%d bloggers like this: