Vujović: Pad Vlade neizbježan

    2 meseca pre 168 pregleda Izvor: Portal RTCG

Politički analitičar Zlatko Vujović istakao je da je Dritan Abazović propustio šansu da uđe u istoriju kao najuspješniji premijer. Na osnovu saopštenja partija, procijenjuje i da su one van Parlamenta spremne da glasaju za pad Vlade i na taj način otvore mogućnosti za izbor nove.

Vujović smatra da je otpisivanje Temeljnog ugovora otvorilo manevarski prostor za protivnike Vlade.

Vujović: CEMI

“Samim tim, gospodin Abazović je, koliko god to zvučalo nelogično otežao sebi opstanak na poziciji premijera. S jedne strane, dobio je direktne protivnike, one koji su inicirali njegovu smjenu, s druge strane, one koji su, uslovno rečeno, prosrpske partije ili one koje podržavaju sadržinu Temeljnog ugovora, njima je olakšano. Potpisao je Temeljni ugovor, nemamo više razloga da podržavamo ovu Vladu”, kazao je Vujović.

Samim tim, on je, dodaje analitičar, povećao je broj onih koji nijesu spremni da podrže opstanak njegove Vlade.

„Logično je da oni koji su inicirali izglasavanje nepovjerenja Vladi i podrže, ali kako možemo da čujemo iz saopštenja, one partije koje nijesu podržavale Vladu, koje su van Parlamenta, su spremne da glasaju za pad Vlade i samim tim otvore mogućnost za formiranje nove Vlade“, kazao je Vujović. 

Ističe da je velika netrpeljivost između Demokrata i URE, a još veća između Demokrata i SNP-a. 

„S obzirom da je temeljni ugovor potpisan, ne vidim ni jedan razlog da bi Demokrate podržale Abazovića. Mislim da će  biti dosta pritisaka od srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da podrže Abazovića, međutim, čini mi se da su ipak dani Abazoviću kao premijeru Crne Gore odbrojani“, kazao je Vujović. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


PV Informer
%d bloggers like this: