Vukićević: U dogovoru DF-a i Demokrata nema ništa ultimativno

    1 mesec pre 97 pregleda Izvor: PV INFORMER

Demokratski front (DF) poziva kolege iz GP URA da, posle prvih reakcija, i očiglednog šoka zbog postignutog dogovora Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pošto za nervozu nema mjesta, urade ono što građani i očekuju od njih, da i GP URA bude dio dogovora parlamentarne većine, kazala je danas poslanica ovog političkog saveza, Maja Vukićević.

Vukićević podsjeća da je na poslednjem sastanku parlamentarne većine od DF-a traženo da sa kolegama iz Demokrata riješe eventualne nesuglasice, kako bi se što prije došlo do rješenja političke krize, što su oni, kao odgovorni politički subjekti, i uradili.

„I sam predsjednik URA-e, Dritan Abazović, bio je upoznat s dogovorom Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pa nas samim tim još više iznenađuju reakcije njegovih najbližih saradnika“, ukazuje poslanica DF-a.

Ističe da u dogovoru DF-a i Demokrata ne postoji ništa ultimativno, već je on polazna tačka za konkretan dogovor parlamentarne većine o načinu rekonstrukcije Vlade.

„Činjenica je da dvije velike koalicije, koje su osvojile trideset i sedam mandata, nijesu zadovoljne načinom na koji je dosad Vlada Crne Gore funkcionisala, i da mislimo da je potrebna određena rekonstrukcija. Ultimativno i ucjenjivački bi bilo da neko, sa četiri mandata, ignoriše volju trideset i sedam poslanika. Za koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” glasalo je 184.564 građana, te ne želimo da vjerujemo da kolegama iz GP URA nije bitno mišljenje tih građana, i njihovih predstavnika u parlamentu. Stoga pozivamo da, umjesto što doprinose produbljivanju krize time što na neviđeno odbacuju dogovor Demokratskog fronta i Demokrata, budu odgovorni, i daju svoj doprinos da se postojeća kriza prevaziđe“, poručila je Vukićević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27751 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11948 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: