Vukotić posjedovao više kompanija i nekretnina u Crnoj Gori

    1 godina pre 785 pregleda Izvor: rtcg.me

Ubistvo jednog od vođa „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, koji je likvidiran prije tri dana u Turskoj povod je da se podsjetimo istraživanja sajta kriminal.me koji je pisao, između ostalog, i o Vukotićevoj imovini i firmama u Crnoj Gori. Vukotić je prema podacima ovog portala bio vlasnik dva lokala i stana u Podgorici, dva poslovna prostora u Kotoru, kuće, te stambeno – poslovne zgrade u Kotoru.

Vlasnik je i više kompanija koje su djelatnost obavljale na teritoriji Crne Gore. Prema podacima sa pomenutog sajta, u njegovom vlasništvu su kompanije: Plato, Siempre, Cattaro, Kamelija i V2.

Firma V2 je osnovana u avgustu 2011. pod nazivom „Odštetni centar”, a Vukotić naredne godine postaje njen vlasnik i direktor.

Preko ove kompanije Vukotić je držao butik u Podgorici u kome se prodavala garderoba poznatih brendova. Kompanija je otišla u stečaj i obrisana je u avgustu 2014. godine. Vukotiću se inače sudi jer prilikom otvaranja stečaja nije prijavio da poseduje robu koju je zatim prodao i tako izbegao da plati oko 23.000 evra poreza.

Vukotić je ubijen sa četiri hica u četvrtak.

Jedan od lidera „Škaljarskog klana“ nalazio se na Interpolovoj potjernici zbog sumnje da je počinio veći broj krivičnih djela.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optužuje ga da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa „kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Pozivajući se na policijske evidencije, pojedini mediji su objavili da je „škaljarski klan“ međunarodna organizacija koja ima direktne veze u Latinskoj Americi.

Vukotić je 2018. godine bio uhapšen u Turskoj u zajedničkoj akciji turske i srpske policije, te potom isporučen Srbiji.

Bio je optužen zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

Vukotić je imao dvojno državljanstvo, a Turska nije htjela da ga isporuči Grčkoj koja ga je potraživala.

Izručen je iz Srbije Crnoj Gori, ali je ubrzo pobjegao.