Vuković: Milović stao u zaštitu svog šefa; Milović: Prljava kampanja GP URA

    3 meseca pre 371 pregleda Izvor: RTCG

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković prokomentarisala je jučerašnju izjavu ministra pravde Andreja Milovića sa sastanka vladajuće većine oko kadrova unutar bezbjednosnog sektora, gdje je, kako navode mediji, tražio smjenu direktora Uprave policije Nikole Terzića.

„Nakon Terzićeve izjave o policijskom službeniku koji je rekao da je Duško Golubović kupio auto od 300.000 eura, Milović je juče stao u zaštitu svog šefa i tražio smjenu Terzića”, istakla je Vuković.

Vuković- GP URA

Golubović je bivši oficir ANB-a.

Vuković je napomenula da su poznati susreti Milovića i Golubovića, navodeći da je njihovu “bliskost potvrdio i Milović u jednoj TV emisiji”.

“Ne treba da čudi ovakvo ponašanje Milovića i Pokreta Evropa sad jer je agenda od samog početka tog političkog subjekta da instalira stare DPS kadrove unutar bezbjednosnog sektora kako bi se što je više moguće zaustavila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije uperena upravo protiv saveznika Spajićeve partije”, zaključila je ona.

Milović: Nastavak prljave kampanje GP URA

Ministar pravde Andrej Milović s indignacijom odbacuje, kako je saopštio, nastavak prljave kampanje koju protiv njega vodi GP URA i njihovi funkcioneri. Navodi da se radi o neistinama u prizemnim pokušajima političke i lične diskreditacije.

Milović; foto-gov.me

„Ni današnji pokušaj potpredsjednice tog pokreta, Milene Vuković, nema veze sa istinom, pogotovo jer Nikola Terzić nije ni saopštio na koga je mislio kada je rekao da je jedan bivši pripadnik MUP-a kupio automobil od 300 000€. Kao ministar pravde, već od formiranja Vlade istrajno tražim smjene u bezbjednosnom sektoru i konačno sređivanje istog. Predložio sam italijanski model zakona za oduzimanja imovine stečene kriminalom i korupcijom, takozvani Antimafija zakon, u čemu smo saglasni g-đa Vanja Ćalović Marković i ja, a upravo da bismo stvorili pravni osnov da pomenuta lica država pita i u građanskom postupku za osnov sticanja enormne imovine“, saopštio je Milović.

Podsjeća potpredsjednicu GP URA da je upravo partija kojoj ona pripada protiv takvog zakonskog rješenja, predlažući drugi model, što, kako dodaje, kristalno jasno govori o tome ko se bori protiv mafije a ko je štiti.

„Takođe, po ko zna koji put podsjećam GP URA da konačno daju sliku mene i pomenutog Duška Golubovića, a ja ću se odnijeti prema svemu shodno javno datoj riječi pred građanima Crne Gore. Neistine koje Dritan Abazović u kontinuitetu plasira, krijući se danas iza Milene Vuković, dobiće priliku za dokazivanje pred sudom“, zaključio je Milović.