Vuksanović Stanković: Zbog katastrofalnog vođenja Plantaže se nalaze pred teškim izazovma

    3 mjeseca pre 210 pregleda Izvor: vijesti.me

Predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković kazala je da se Plantaže, nekad uspješna državna kompanija, nalazi pred teškim izazovima, najviše “zbog katastrofalnog načina vođenja od strane menadžementa.”

“Tako smo juče saznali da građani Crne Gore neće da beru grožđe za 14 do 16 eura dnevnice, uz čuđenje menadženta gdje Verica Maraš zarađuje 250 eura dnevno. Poput Marie Antoanete se čude kako to da naši sugrađani neće da rade teški fizički posao, na podgoričkih +40 u hladu, spavaju u barakama i sve to za “fantastičnu” dnevnicu od 14 eura”, kazala je Vuksanović Stanković.

Saopštila je da nije ugrožena berba zato “što neće građani da rade”, nego zato “što ih mizerno plaćate za izuzetno težak i zahtjevan posao i time dovodite u opasnost cijelu kompaniju, jer neubrano grožđe neće čekati odgovorniji menadžemant.”

“Gospodo iz Plantaža, iako je od vas, mnogo je. Navikli smo da nas ubjeđujete da je plata od 7.000 eura mjesečno realna, jer je smanjena sa 12.000. Iako je kompanija u tom periodu završila među poreskim dužnicima i prekršena je odluka Vlade o visini zarada u preduzećima sa većinskim državnim vlasništvom. I posljedni dokazi nesposobnosti menadžementa pokazuju da je poziv iz SDP-a Vladi da ih smijeni i spriječi dalju štetu po Plantaže, državnu imovinu i državni budžet više nego opravdan. Međutim, očigledno je kod vlasti preovladao stav da je upravo ovih 14 eura dnevnice (iako je to prosječna satnica u mnogim zemljama EU) dovoljno za naše sugrađane koji pritisnuti krizom nemaju drugog izbora”, zaključia je Vuksanović Stanković.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda