Vukšić i Danilović ulaze u predsjedničku trku?

    2 meseca pre 222 pregleda Izvor: TV Vijesti; DAN

Demohrišćanska stranka Zdravka Krivokapića za prvog čovjeka države kandidovaće Dejana Vukšića, saznaje TV Vijesti.

Kandidatura će, kako tvrde, biti objavljena u ponedeljak na konferenciji za medije.

Vukšić je advokat, a u 42. Vladi obavljao je funkciju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Do 2020. bio je predsjednik Skupštine opštine Kotor.

Dejan Vukšić; foto – Vlada CG

Vukšić i Krivokapić su septembru prošle godine osnovali Demohriščanski pokret.

Dobričanin: UCG prikuplja potpise za kandidaturu Danilovića

Član Predsjedništva i poslanik Ujedinjene CG Vladimir Dobričanin saopštio je da oni već skupljaju potpise za kandidaturu predsjednika stranke Gorana Danilovića.

-Ne za nekoga od nas, nego konkretno, upravo za njega. Ne može neka politička partija ili koalicija imati dva, tri ili pet kandidata za takvu poziciju i skupljati potpise za bezimenog kandidata- naveo je Dobričanin.

Goran Danilović; foto-UCG

Eto prilike, kaže on, i onima koji još partijski kalkulišu da “podrže čovjeka koji bi znao i umio da bude ono što želimo”.

-Neko ko je na političkoj sceni Crne Gore poznat po obrazovanosti, dostojanstvu, političkoj mudrosti i konačno, neko ko će dostojanstveno nositi fukciju predsjednika Crne Gore. Možda bi to i pomirilo one koji nikako da se dogovore, kojima je ta funkcija mala i samo bi da je zauzmu da je ne bi preuzeo ko drugi- poručio je Dobričanin.

Ako bude tako, kaže on, “nećemo se pomjeriti mnogo naprijed”.

-Ustvari, vratili bismo se unazad. Predsjednik mora držati riječ, biti principijelan i imati iskustva, životnog i političkom, a morao bi imati i dar da miri. Siguran sam da imamo upravo takvog kandidata, Gorana Danilovića- zaključio je Dobričanin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: