ZA DVA DANA POČINJE JESENJE ZASJEDANJE SKUPŠTINE -Tužilački savjet još na čekanju

    3 sedmice pre 131 pregleda Izvor: vijesti.me

Drugo redovno, jesenje zasjedanje Skupštine Crne Gore počinje za dva dana, ali se još ne zna kada će biti održana prva sjednica, iako poslanike očekuje više predloga zakona, odluka i izbora.

U skupštinskoj proceduri je među politički prioritetnim pitanjima izbor predsjednika Državne izborne komisije jer su lokalni izbori u tri opštije u decembru, ali i izbor dijela članova novog Tužilačkog savjeta koji je uslov za početak promjena u Tužilaštvu.

Takođe i brojni zakoni i drugi akti, među kojima su predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, predlog Zakona o izmjeni i dopuni zakona o privrednim društvima, interpelacije za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti prosvjete i poljoprivrede, predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, izvještaj sa predlogom Administrativnog odbora da se protiv poslanika DPS-a Petra Ivanovića daje odobrenje za pokretanje krivičnog postupka…

Jedan od sagovornika “Vijesti” kazao je da je na kolegijumu predsjednika Skupštine, održanom u vili “Gorica” prethodne sedmice, rečeno da bi prva redovna sjednica mogla biti zakazana nakon što predstavnici parlamentarne većine postignu politički dogovor oko spornih pitanja, među kojima je izbor članova Tužilačkog savjeta i rekonstrukcija Vlade.

Drugi izvor, međutim, navodi da se o tom pitanju nije pričalo na kolegijumu, niti je postignut nikakav dogovor. Planirano je da eventualno bude održan Premijerski sat.

Iz Skupštine juče nisu odgovorili kada će biti zakazana sjednica redovnog zasjedanja i koje će tačke biti na dnevnom redu.

Poslanici Demokratskog fronta su krajem juna, nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici i smjene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića objavili bojkot parlamenta i uskraćivanje povjerenja predsjedniku Aleksi Bečiću. Ipak, na sjednici Administrativnog odbora oni su podržali odluke kolega iz vladajuće većine, između ostalog i za izbor dva savjetnika šefa Skupštine.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11726 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11084 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9834 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9322 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9068 pregleda
%d bloggers like this: