Za vikend 54 vozača uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika

    2 meseca pre 392 pregleda Izvor: RTNK

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 36 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica smrtno stradala u jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu Bar – Ulcinj u blizini mjesta Utjeha, saopšteno je iz policije.

Takođe, kako navode, tokom vikenda jedno lice je naknadno preminulo u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica saobraćajne nezgode koja se dogodila u Pljevljima prethodne neđelje.

Osim toga, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u danima vikenda sedam lica je zadobilo teške, a 12 lica lake tjelesne povrede.

„U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 214 prekršajnih prijava, izdali 1.239 prekršajna naloga, oduzeli 18 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 54 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, od čega 16 vozača u Podgorici i po četiri u Danilovgradu, Cetinju, Kotoru i Budvi“, saopšteno je iz policije.