„Žabljački funkcioneri da podnesu ostavke“

    2 sedmice pre 219 pregleda Izvor: PV Informer

SNP Žabljak poziva lokalne funkccionere da podnesu ostavke zbog katastrofalnog stanja u gradu pod Durmitorom koji su, kako navode, vidljivi na svakom koraku.

Iz SNP-a ne sumnjaju da će za loše rezultate biti okrivljena korona.

“Iako je epidemija virusa korona uzela maha a mjere državnih vlasti bile dosta stroge prema turističkim radnicima to nije spriječilo određeni broj naših građana da provedu novogodišnje i božićne praznike na Žabljaku. I umjesto uređenog zimskog centra koji bi opravdao minimum njihovih očekivanja zatekli su naši gosti stanje koje ne služi nikome na čast. U novogodošnjoj noći kada je veliki broj turista putovao ka Žabljaku, isti su doživjeli neprijatno iznenađenje zbog činjenice da glavni magistralni put od tunela ,,Ivica” do Žabljaka nije bio adekvatno očišćen od snijega za šta direktnu odgovornost snose ,,Crna Gora put” i podizvođači koji su u obavezi da održavaju ovaj dio magistralnog puta”, navodi se u saopštenju.

U gradu, kako kažu, ništa bolje stanje.

“Glavnagradska ulica sa ogromnim naslagama snijega više liči na neki seoski put koji je očišćen taman toliko da se može proći sa nekim teretnim vozilom”, navode iz SNP-a I dodaju da o sporednim ulicama u gradskim naseljima niko i ne razmišlja.

“Posebno je poražavujuća činjenica da se lokalnim opštinskim i partijskim funkcionerima redovno uklanja snijeg ispred kuća, proširuju im se parkinzi, uklanja im se snijeg koji im pada sa krovova kuća i to sve sa mehanizacijom koja je u vlasništvu opštine, dok pojedine ulice još nijednom nijesu očišćene. Gorivo za pomenute mašine se plaća od novca svih građana pa pitamo ,,gradske oce” da li su zaista spremni da do te mjere ponižavaju ovaj narod durmitorski”, navodi se u saopštenju- .

Za čitavu situaciju iz SNP-a krive  direktora JKP Žabljak, predsjednika OO DPS-a i VD načelnika komunalne policije.

“ Prvog dana nove godine nije radila staza sa sidrom iako je na sva usta najavljivan rad iste. I dok se Kolašin hvali sa brojkom od 1000 gostiju, na stazi na Savinom Kuku je boravilo stotinjak entuzijasta i zaljubljenika u Durmitor”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a pitaju gradske vlasti ko je davao saglasnosti za građevinske projekte kao što je stambeno-poslovni objekat na putu na Crnom jezeru, poznat kao ,,Kiklop”.

“Ko je ovih dana prolazio tim putem mogao je da se uvjeri da sav snijeg koji padne sa krova pomenutog objekta završava na ulici i na taj način ugrožava automobile i prolaznike”, navodi se u saopštenju.

“Za ovakvo katastrofalno stanje i nedomaćinski pristup kako prema svom domicilnom stanovništvu tako i prema turistima koji su odlučili da praznike provedu na Žabljaku, vi ste gospodo iz vladajuće koalicije direktni krivci. Porazno je slušati komentare gostiju koji izražavaju kajanje što su izabrali Žabljak za mjesto gdje će provesti praznike i koji na društvenim mrežama iskazuju razočarenje u vezi svega onoga što su ovih dana u Žabljaku vidjeli i doživljeli”, zaključili su iz SNP-a.

Najnovije vijesti

Preminuo Jevrem Brković

24. januara 2021. 21:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13711 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8047 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7220 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6780 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6560 pregleda
%d bloggers like this: