Zahlađenje u nedjelju, na jugu kiša, na sjeveru snijeg

    6 mjeseci pre 573 pregleda Izvor: cdm.me

Neobično visoke temperature za ovo doba godine potrajaće do nedjelje kada se očekuje pad temperature i snijeg na sjeveru, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda. U petak i subotu vrijeme će biti slično današnjem, dok će u nedjelju biti umjereno oblačno uz mogućnost kiše na jugu, a snijega na sjeveru.

“Sjutra će biti pretežno sunčano. Na sjeveru, tokom prijepodneva, po kotlinama magla i sumaglica. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, na jugoistoku tokom prvog dijela dana povremeno umjeren do pojačan, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha -8 do šest, najviša dnevna sedam do 17 stepeni”, saopštili su iz Hidrometeorološkog zavoda.

U subotu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a krajem dana i tokom noći, prvenstveno u južnim i centralnim predjelima mjestimično kiša, a na jugu ponegdje moguć i kratkotrajan pljusak i grmljavina.

“Na sjeveru, tokom prijepodneva, po kotlinama magla i sumaglica. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha -7 do pet, najviša dnevna četiri do 14 stepeni”, navode iz Zavoda.

U Podgorici će u subotu biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a krajem dana i tokom noći uslovi za kišu.

“Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Jutarnja temperatura vazduha oko dva, najviša dnevna do 12 stepeni”, dodaju oni.

Na sjeveru će u nedjelju najniža temperatura biti na Žabljaku, gdje će biti -7 do -1 stepen. I u ostalim sjevernim opštinama temperatura će biti oko nule. Na jugu oblačno uz mogućnost kiše, temperature od -1 do 13 stepeni. Najtoplije biće u Herceg Novom i Podgorici.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6055 pregleda