Zainteresovane kompanije obišle lokaciju dionice Mateševo – Andrijevica

    2 sedmice pre 309 pregleda Izvor: PV Informer

Kompanije zainteresovane za izvođenje dionice Mateševo – Andrijevica, zajedno sa predstavnicima Monteputa i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, obišle su lokaciju kojom će se prostirati dionica Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je iz Monteputa.

Ovaj obilazak je još jednom potvrdio veliko interesovanje renomiranih međunarodnih kompanija za izvođenje ovog projekta, koji će biti finansiran iz EU fondova, kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i državnog budžeta.

Andrijevica - Mateševo

Tokom posjete, sve zainteresovane kompanije dobile su potrebna objašnjenja koja će im pomoći da se što kvalitetnije pripreme za učešće u aktuelnom postupku pretkvalifikacije, kao i u narednim fazama, vezano za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki.

„Raduje činjenica da je u kratkom roku veliki broj međunarodnih kompanija izrazio interesovanje, što, uz obavezu poštovanja TEN-T standarda, EBRD pravila nabavki, te drugih važećih nacionalnih propisa i procedura u vezi sa implementacijom složenih građevinskih projekata, garantuje budući kvalitet, bezbjednost i dugotrajnost radova“, navode iz Monteputa.

Andrijevica - Mateševo

Zahtjev za pretkvalifikaciju za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki, objavljen je 24. aprila 2024. godine i otvoren je 60 dana.

Monteput je pozvao sve zainteresovane kompanije koje ispunjavaju propisane uslove da uzmu učešće i dostave svoje izraze interesovanja.