ŽALBE GRAĐANA NA LOŠE GRIJANJE STANOVA OD STRANE DOO „GRIJANJE“-PLJEVLJA

    4 meseca pre 648 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Redakciji portala „PV Informer“ se skoro svakodnevno obraćaju građani iz stambenih grada u užem dijelu grada, koji se žale na loše zagrijevanje stanova od strane lokalnog preduzeća „Grijanje“ iz Pljevalja.

Žalbe pristižu od strane stanara zgrade „Solidarnosti“, zgrade „Trepča“, zgrade iznad nekadašnjeg „Borova“ i iz poslovnih prostora u glavnoj gradskoj ulici. Stanari ovih zgrada se pripremaju na potpisivanje peticije, koju bi predali nadležnim organima.

Stanari smatraju da je grijanje stanova veoma loše, zbog čega stranove moraju dodatno grijati na struju, a da su samo računi za grijanje redovni.

Redakcija portala je kontaktirala direktora „Grijanja“ i dobila informaciju da se u vrijeme kad su temperature značajno ispod nule, ispručeni ugalj koji je povremeno lošeg kvaliteta, lijepi za zidove kotlova, zalijepljeni ugalj povremeno pada u ložište, pa radnici moraju da češće čiste kotlove, što i pored velikog angažovanja radnika stvara probleme u radu. Pored toga problem predstavlja i gašenje grijanja od 21 h do 6 sati ujutro, tako da je sledećeg dana potrebno vrijeme da bi se postigla radna temperatura kotlova. U slučaju ekstremno visokih vrijednosti ispod nule, to vrijeme se u večernjim satima produžava.

Ipak one stanare zgrada koji često imaju probleme oko grijanja stanova, savjetuju da podnesu pisani zahtjev u Upravnu zgradu preduzeća. Posle podnesenog zahtjeva, oformi se komisija, koja pomoću instrumenta koji se redovno baždare, utvrdi faktičko stanje, mjerenjem temperature i ispita da li se radi o nekom tehničkom problemu. Problemi na instalacijama unutar same zgrade ne spadaju u nadležnost ovog lokalnog preduzeća već upravnika i stanara zgrada. U slučaju da se utvrdi da su žalbe stanare opravdane i da su temperature u stanu nezadovoljavajuće, dolazi do smanjenje iznosa računa za grijanje.

Preduzeće „Grijanje“ je izašlo iz blokade od strane Poreske uprave krajem decembra prošle godine, što je značajno usporilo redovnu isplatu plata za radnike ovog preduzeća. U toku jučerašnjeg dana radnici ovog preduzeća su tek primili platu za oktobar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: