Zamutili rijeku, otjerali turiste i ugrozili riblji fond

    4 meseca pre 495 pregleda Izvor: vijesti.me

Zbog zamućene rijeke turisti su juče sa Tare pošli uz negodovanje, a rafterima su tražili da im vrate novac uplaćen za splavarenje “jer su prevareni”.

To je kazao predsjednik “Udruženja raftera i stanovništva NP Durmitor”, Veljko Ostojić, ističuči da je juče ružna slika pošla u svijet.

“Moram da pitam aktere ovog vandalizma – dokle treba da šaljemo ružne slike u svijet, o turizmu i našoj ‘Suzi Evrope’ – Tari. Pandemija kovid-19 uzela je svoj danak i uništila firme koje se bave raftingom, još treba i ljudski faktor da nam uništi ovo malo gostiju što dođe”, rekao je on.

Ispričao je da je juče na splavarenje odvezao grupu turista iz Belgije, ali se avantura pretvorila u moru.

“Vratili smo im polovinu novca, jer su rekli da su prevareni zato što su im u mojoj agenciji rekli da je voda čista i da se, maltene, može piti. Apelujem na sve relevantne institucije da reaguju i spriječe dalje zagađivanje i mutninu Tare”, kazao je.

Objašnjava da je Tara danima mutna, ali da su juče zatekli užasan prizor:

“Kakvu će sliku današnji gosti da odnesu u svijet? O mojoj agenciji sigurno će napisati da smo prevaranti. Šta da nudimo turistima – rafting bistrom Tarom, koja je do sada bila pitka ili rafting mutnom Tarom? Osim turizma, ovim su ugrozili i riblji fond, zato se nadamo da će počinioci biti zaustavljeni u ovome što čine”, kazao je Ostojić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6967 pregleda