Zapažen uspjeh crnogorskih biciklista

    2 sedmice pre 184 pregleda Izvor: rtcg.me

Reprezentativci Crne Gore učestvovali su na Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banja Luka, koja se održala od 22. do 25. aprila. Najistaknutiji u timu je bio Goran Cerović iz Biciklističkog kluba Pljevlja, koji je prvu, drugu i četvrtu etapu završio u vremenu pobjednika (žute majice), a ukupni plasman sa svega sedam minuta zaostatka za osvajačem u generalnom plasmanu, koji je završio u ukupnom vremenu od 7h i 7 minuta.

Među reprezentativcima su se našla četiri člana kluba BK Pljevlja: višestruki šampion Crne Gore u više disciplina Goran Cerović, Miloš Lazarević, Ivan Gardašević i Zoran Tepavčević, a uz njih i Danilo Vukčević, Aleksandar Radunović i Bobo Milonjić iz Podgorice.

Kako objašnjavaju u BK Pljevlja, na ovom takmičenju su učestvovale 24 profesionalne ekipe i nacionalne selekcije, a trka je klasifikovana kao UCI 2.1 (profesionalna trka prve kategorije), pa su pravo učešća imale i world tour i procontinental ekipe, koje, između ostalog, nastupaju na najelitnijim trkama u svijetu – Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a Espana itd. To nedvosmisleno govori o snazi konkurencije koju je naša selekcija imala.

„Sastav reprezentacije odlučen je nakon zajedničkih priprema i odrađenih selektivnih treninga – izborom sedam članova tima od kojih se u ovom trenutku najviše očekivalo. S obzirom na jačinu, brojnost i iskustvo konkurencije, koja inače dolazi sa pet kontinenata, već od starta prve etape, opravdana su očekivanja da će trka biti veoma brza i bez kalkulisanja. O težini trke u prilog govore činjenice da je prosječna brzina na prvoj etapi bila nevjerovatnih 51 km/h, a na svakoj sljedećoj minimum 46km/h, ili veća, što je, kada se zna da je ukupna dužina staze bila oko 505km (96 – 163km po danu), prilično impozantno“, napominju u BK Pljevlja.

Uprkos ovome, Pljevljaci su, kako ističu, iako ometeni kvararovima bicikala u dva navrata, ostvarili zapažen rezultat.

„Članovi pljevaljskog kluba iz Banja Luke su se vratili zadovoljni urađenim, bogatiji za iskustvo i orni za nove izazove. Dobrim nastupom su dokazali visok nivo forme i nametnuli se selektoru za izbor u prvi nacionalni tim za predstojeće međunarodne trke. Trenutno su u toku pripreme za Državno prvenstvo, kojem će ovaj klub u matičnom gradu biti domaćin, zatim i za ostale trke domaće lige, sa nastojanjem da se ponovi uspjeh od prošle godine, kada je BK Pljevlja proglašen za najbolji crnogorski klub.

Klub Pljevlja ove sezone planira učešće uz reprezentaciju CG na preko 30 međunarodnih takmičenja“, navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21719 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: