Zaposleni u Narodnoj biblioteci štrajkovali prije početka 15. sjednice SO PV

    1 mesec pre 524 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Neposredno prije početka 15. sjednice SO Pljevlja, na kojoj se našla tačka o davanju saglasnosti na Odluku o izboru dosadašnje v. d. direktorice JU NB “Stevan Samardžić” – Bojane Đačić na mjesto direktorice, održan je štrajk upozorenja zaposlenih u ovoj ustanovi.

Brojne nezakonite radnje u radu biblioteke poslednjih mjeseci, mobing od strane v. d. direktorice Bojane Đačić i v. d. mandata direktorice koji nije produžen u skladu sa Zakonom, razlozi su štrajka, a štrajkački zahtjev je da se Đačić ne izabere za direktoricu Narodne biblioteke.

„Danas na ovom mjestu apelujem na odbornike SO Pljevlja da se izdignu iznad svojih usko političkih interesa i da odlučuju o interesu građana koji su im dali povjerenje, koje se sastoji u poštovanju Zakona države i da bi nezakonitost koja se već duže vrijeme sprovodi u našoj ustanovi, pokazali crnogorskoj javnosti.“ – poručio je odbornicima knjižničar u Narodnoj biblioteci „Stevan Samardžić“ – Danko Radovanović.

Kakva god bude Odluka lokalnog parlamenta za pomenutu tačku, Štrajkački odbor će održati sjednicu na kojoj će ustanoviti naredne korake.