Zaposleni u NP “Durmitor” nezadovoljni, traže vraćanje poslovne autonomije

    2 meseca pre 607 pregleda Izvor: antenam.net

Zaposleni u Nacionalnom parku “Durmitor”, njih 52, za sjutra su najavili skup na kome će iskazati nezadovoljstvo stanjem u Javnom preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore. Naime, uprkos činjenici da je NP “Durmitor” tokom prošle godine prihodovao oko dva miliona eura, zaposleni su iz medija saznali da na računu preduzeća nema novca.

Na skup u poslovnoj zgradi na Žabljaku pozvani su čelnici svih pet Opština kojima gravitira prostor Parka, Žabljaka, Plužina, Šavnika, Mojkovca i Pljevalja.

Nezadovoljstvo i ogorčenost iskazuju iskazuju zbog višegodišnjeg odnosa Javnog preduzeća prema NP “Durmitor” i zaposlenim u njemu. Pri tom ukazuju da od ukupnih prihoda, njihovi prihodi iznose oko 60 procenata što je, po njima, dovoljan razlog za autonomiju NP “Durmitor i povratak njegove samostalnosti u poslovanju.

U svom dopisu ističu da ovi zahtjevi nijesu usmjereni protiv rukovodstva Javnog preduzeća već isključivo namjerom da se prihodi usmjere tamo gdje se ostvaruju, čime bi se otvorila mogućnost razvoja Opština koje gravitiraju NP “Durmitor”,  a samim tim razvoju sjevera Crne Gore i zadržavanju stanovništva u ovim krajevima.

Na skup su pozvali i  rukovodstvo Javnog preduzeća ali, kako saznajemo, čelnici toga preduzeća sjutra će prije zakazanog okupljanja posjetiti NP “Durmitor”. Nije poznato da li će prisustvovati sastanku  u 14 časova na koji su pozvani i novinari.