ZAPOŠLJAVANJE SAMO ONIH KOJI NISU MUSLIMANI

    1 sedmica pre 2191 pregleda Izvor: PV Informer

Kao NVO koja se bavi očuvanjem bošnjačke nacionalne kulturne baštine i afirmacijom produhovljavanja kroz islamska načela, jako smo zabrinuti za naš budući rad, iz razloga što se neki politički faktori maksimalno trude da u ovom gradu više ne bude onih kojima će se ta islamska duhovnost i bošnjačka kultura uopće plasirati.

Osnov egzistencije jednog čovjeka na nekom prostoru je ekonomska i bezbjednosna sigurnost njega i njegove porodice. Bezbjednosna sigurnost muslimana se neprestano narušava kada god je neka politička turbulencija, a u posledjih par godina su jako česte.

Međutim, dodatnu zabrinutost čini i ekonomska nestabilnost muslimana, koja se sistematski sprovodi u našem gradu, kako bi se što više mladih ljudi odlučilo na odlazak u neku razvijeniju zemlju, tražeći posao, a ovaj grad ostaviti da bude grad jedne vjere i jedne nacije…

Najbolji primjer kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima su  zapošljavanja isključivo nemuslimana u onim firmama u kojima su za direktore postavljeni islamofobi. Osim što se muslimanima u, na primjer, Rudniku uglja, jasno dalo do znanja da nemaju potrebe ni pokušavati da se zaposle u toj firmi i što se i onima koji imaju ugovor o radu na određeno vrijeme samo čeka kada će da istekne kako bi ostavili prazno radno mjesto, u toj firmi se, kako saznajemo od zabrinutih radnika koji su na čekanju za otkaz, SVAKODNEVNO, MIMO PRAVILA I KONKURSA, ZAPOŠLJAVAJU NEMUSLIMANI, a prednost imaju oni koji forsiraju anti-muslimanske fašističke ideologije!

Nadamo se da će Inspekcija rada i Tužilaštvo provjeriti ove navode, utvrditi ko je i na kom osnovu, a pogotovu po čijem nalogu, sklopio radni odnos u Rudniku uglja, kao i u ostalim firmama u Pljevljima, jer osim što bi to bilo kršenje zakona o radu, to bi bila povreda Ustava CG.

Denijal Geljić

Predsjednik NVO „Husein paša – Pljevlja“

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27420 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11857 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11692 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11050 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10375 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9795 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9284 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9027 pregleda
%d bloggers like this: