Zaraza prijeti i psima i ljudima

    1 godina pre 582 pregleda

IZ NVO „PRAVO NA ŽIVOT“ UPOZORAVAJU NA ALARMANTNU SITUACIJU U AZILU

z nevladine organizacije „Pravo na život“ upozoravaju da je alarmantna situacija u skloništu za napuštene životinje. Pozivaju predstavnike lokalne vlasti da što prije reaguju i da finansijski pomognu preduzeću „Komunalne usluge“, koje upravlja skloništem. Neophodna je adaptacija bokseva za smještaj napuštenih pasa.

– Betonska podloga je okrunjena i nije moguće valjano održavati higijenu životinja. Neuslovan prostor je idealno mjesto za pojavu zaraznih bolesti koje se mogu proširiti i na zaposlene – kaže izvršna direktorica NVO „Pravo na život“ Indira Gačić.

Ističe da je u stalnoj komunikaciji sa zaposlenima u azilu, ali i sa predstavnicima veterinarske službe. Prema njenim riječima, brojna oštećenja na betonskim podlogama, kao i na drugim mjestima u skloništu, moraju se hitno sanirati.

– Očigledno je da 2011. godine, kada je rađeno sklonište, posao nije kvalitetno završen. Sada se to lako može uočiti. Razne pukotine idealno su sklonište za krpelje i druge parazite – kaže Gačićeva.

Ističe da preduzeće Komunalne usluge, koje je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, samo ne može ništa uraditi i da lokalna uprava mora što prije da interveniše. Ona dodaje da se od direktorice pomenutog preduzeća Tanje Vučetić i šefa skloništa Predraga Babića ne može ni tražiti da oni vrše sanaciju skloništa, jer je zadatak preduzeća da upravlja skloništem.

– Zaposleni u tom preduzeću nijesu primili platu već punih devet mjeseci. Ja sam prezadovoljna radom i direktorice i šefa skloništa, jer sam svjesna da oni sve rade kako bi situaciju popravili, ali da bi se stanje promijenilo na bolje moraju se obezbijediti novčana sredstva – kaže Gačićeva, uz zahvalnost pojedinim marketima i preduzećima koji doniraju hranu za sklonište. Među donatorima ona posebno ističe market „Idea“, koja najčešće obezbjeđuje hranu za pse.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6591 pregleda