ZASJEDANJE SO PLJEVLJA ZAKAZANA ZA 5. NOVEMBAR, IZ DPS-A TVRDE DA JE LOKALNA VLAST STABILNA: Vjeruju da će imati većinu

    4 sedmice pre 926 pregleda Izvor: dan.co.me

Sjednica Skupštine opštine Pljevlja zakazana je za 5. novembar, a u odboru DPS-u vjeruju da neće izgubiti većinu u lokalnom parlamentu,te da će odbornik Goran Cerović do sjednice doputovati u rodni grad. Šef odborničkog kluba ove partije Danijel Živković kaže da Cerović ima obaveze da putuje jer je sportista ali da će se uredno odazivati na pozive za sjednicu lokalnog parlamenta.

Cerović trenutno nije u Crnoj Gori ali će doći na zasjedanje – kazao je Živković i pojasnio da će koalicija DPS-a, Bošnjačke stranke i SD na zasjedanju 5. novembra imati većinu, odnosno da jedina smetnja može da bude bolest nekog odbornika jer je u toku pandemija korona virusa.

Na pitanje kako komentariše formiranje novog kluba nezavisnih odbornika, od strane nekadašnjih odbornika DPS-a Predraga Cvijovića i Srđana Pivljanina, Živković kaže da je sa njima nekada imao dobru saradnju. Da ne ulazi u to što su oni usled različitog stava o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti promijenili svoja politička ubjeđenja.

To je njihovo pravo i ja im u daljem radu želim uspjeh i vjerujem da će raditi u interesu građana – kazao je Živković.

U lokalnom parlamentu sjedi 35 odbornika. Na lokalnim izborima 2018. godine koalicija DPS, SD i BS osvojila je 20 odborničkih mandata. Međutim, dva odbornika Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin istupili su iz redova DPS-a. U septembru je iz Crne Gore otputovao i odbornik DPS-a Goran Cerović pa vladajuća koalicija trenutno ima 17 odbornika.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6936 pregleda