Zašto su Milena i Gaga imali najljepšu ljubavnu priču u staroj Jugoslaviji

    1 godina pre 321 pregleda

Po mišljenju mnogih, Milena Dravić i Dragan Nikolić su bili najljepši glumački par stare Jugoslavije.

Kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvijezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop”, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, riješili su da otpočnu zajednički život.

Vjenčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma “Kako su se voljele dvije budale”, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

A dok su stigli do mjesta vjenčanja, njihovo društvo se još malo uvećalo.

“Na putu do opštine pridružila nam se Seka Sablić, koja nam je bila kuma. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na Fakultetu dramskih umjetnosti, gdje su bili na istoj klasi. Kad smo završili kod matičara i zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Poslije smo se vratili i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo”, prisjećala se Milena Dravić.

U rijetkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvijek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

“Za brak koji traje toliko dugo može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto presjeći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može da osvježi dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi”, rekao je jednom prilikom Dragan.

Milena i Dragan nisu imali djece. A na pitanje koliko im u životu nedostaje roditeljstvo, Dragan je u jednom intervjuu odgovorio:

“Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastanka vrste. Smatram da je to što nemamo djecu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu djecu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu rođaku Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što mi nismo imali i oko nje se okreće cio naš svijet.”

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6981 pregleda