ZASTUPNICI RADNIKA VEKTRA BOKE TVRDE DA DRŽAVA BRKOVIĆU NE MOŽE NIŠTA – Kriminal jači od Vlade

    7 mjeseci pre 340 pregleda Izvor: dan.co.me

Ukoliko na novoj sjednici akcionara Vektra Boka, zakazanoj za 6. decembar, vlasnik kompanije Dragan Brković uprkos jasnom stavu Savjeta za privatizaciju, da ne smije otuđivati hotel Plažu, prodavati hotele Plaža, Igalo, Tamaris, stari hotel Boka, te da bez saglasnosti Savjeta ne smije učiniti radnju koja bi vodila statusnoj promjeni društva, sve prenese na novu firmu, smatraćemo da je organizovani kriminal snažniji od Vlade, kazali su pravni zastupnici bivših radnika preduzeća Jovan Pejović i Ranko Martinović.

Budući da Savjet čine premijer Duško Marković, potpredsjednik i 10 ministara, odnosno da predstavlja prošireni sastav Vlade Pejović smatra da ukoliko Brković sporovede svoj scenario treba njega inaugurirati da umjesto Vlade otvara pristupna poglavlja EU.

– Prije 15 dana uputio sam dopise Dušku Markoviću i upozorio da predstoji skupština akcionara, na kojoj je trebalo da se otuđi hotel Plaža i da je to nastavak otimačine imovine Vektra Boka, pored onih kredita od 24 miliona eura koje je Brković prebacio na Vektra Boku i činjenice da je pet miliona uzeo bez pravnog osnova, od prodate imovine u Herceg Novom. Bio sam ugodno izneneđen kada je neposredno pred tu sjednicu skupštine akcionara, došlo do reagovanja Savjeta za privatizaciju, koji je obavijesto menadžment Vektra Boke i Brkovića lično, da on nema pravo da otuđuje imovinu Vektra Boke, u ovom slučaju hotel Plažu i da je prenosi u novosnovanu kćerku firmu. Na veliko iznenađenje, Brković ponovo zakazuje skupštinu akcionara, za 6. decembar i to sa istim dnevnim redom. Zaista je apsurdno da neko ko ovako drastično krši zakone i koji otima imovinu bude jači od Vlade – poručio je Pejović na jučerašnjoj pres konferenciji.

Istakao je da ima nezvanična saznanja da Brkovića podržava poredsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

Martinović je naglasio da upornost sa kojom Brković sprovodi bezakonje mora da zabrine svakog građanina, te da on demonstrirajući moć pokazuje da pojedinac može biti iznad države.

Bivša radnica Maja Pajović je kazala da će ukoliko Brković i dalje bude sprovodio samovolju radnici izaći na ulice.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6021 pregleda