Završen rok za dostavu ponuda za projekat “Energetski efikasan dom”- Početkom avgusta mogućnost apliciranja građana

    12 mjeseci pre 526 pregleda Izvor: PV Informer

Ministarsvo ekonomije objavilo je 20 juna 2019.godine poziv distributerima/instalaterima i izvođačima radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima za učešće u programu “Energetski efikasan dom”.
Program “Energetski efikasan dom” ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na biomasu (pelet i briket), izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije. Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva završen je 22.07.2019. godine.Zainteresovani građani bi početkom avgusta trebali biti upoznati od strane Direktorata za energetsku efikasnost u kojim bankama mogu podnijeti zahtjev za apliciranje za dobijanje beskamatnog kredita za energetsku efikasnost.


Cilj programa „Energetski efikasan dom“ je i da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta.


Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo sredstva u iznosu od 100.000 eura, a građani će moći da apliciraju za beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa.
U prethodnoj fazi programa “Energetski efikasan dom”, mjere energetski efikasnosti su primjenjene u 93 domaćinstva u Crnoj Gori.. Program „Energetski efikasan dom“ predstavlja nastavak programa „Energy Wood“, koji je Ministarstvo ekonomije kroz tri faze realizovalo od 2013. godine, i u okviru kojeg je ugrađeno oko 1.010 sistema za grijanje na pelet i briket širom Crne Gore.


Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje na biomasu i sve građevinske kompanije zainteresovane za učešće u programu “Energetski efikasan dom” tendersku dokumentaciju su mogle dobiti na zahtjev poslat na email: [email protected]Ponuđač je bio dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.
Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva bio je 22.07.2019. godine.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6022 pregleda