Završeni radovi na postavljanju usporivača brzine u Mojkovačkoj ulici

    1 godina pre 397 pregleda Izvor: PV Informer

Iz nadležnog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove,saobraćaj i vode su ovih dana uputili zahtjev lokalnom preduzeću „Čistoća“ da ponovo postavi usporivač brzine u Mojkovačkoj ulici, koji je uklonjen prošle jeseni zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ovoj ulici. 

Kako je i najavljeno iz lokalnog preduzeća „Čistoća“ u toku današnjeg dana radnici ovog preduzeća su završili postavljanje usporivača brzine, što će povećati bezbjednost za učesnike u saobraćaju u ovoj gradskoj ulici.

Zbog povećanja bezbjednosti pješaka, posebno na gradskim ulicama koje ne posjeduju trotoare, Sekretarijat za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode će uskoro nabaviti nove usporivače brzine, jer su postojeći u proteklom periodu značajno doprinijeli povećanju bezbjednosti saobraćaja u gradu.

Poslednjih godina se u opštini Pljevlja desilo nekoliko saobraćajnih udesa u kojima su povrede zadobili pješaci kao učesnici u saobraćaju.

Posle realizacije nabavke novih usporivača brzine prioritetno će se postaviti novi usporivač brzine u Kovačkoj ulici, koja se nalazi u naselju C ili kako ovo naselje pljevljaci nazivaju naselje „Sarajka“. Predviđeno je postavljanje usporivača brzine u još nekoliko gradskih ulica.

Iako je zimska sezona sa obilnim padavinama znatno kraće trajala, pohvalno je da su ove zime rukovaoci zimske službe Čistoće, više pažnje posvetili očuvanu usporivača brzine, pa je većina usporivača ostala u ispravnom stanju.