„ZBOG IZBORNOG REZULTATA“ Maraš zatražila da je razriješe funkcije direktorke

    7 meseci pre 254 pregleda Izvor: rtcg.me

Izvršna direktorica kompanije „13. jul – Plantaže“ Verica Maraš obratila se Odboru direktora te kompanije da je razriješi dužnosti na lični zahtjev, saopšteno je iz te kompanije. Ona je na to mjesto predložila Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.

„Obraćam se Odboru direktora sa zahtjevom da me sa funkcije izvršnog direktora Kompanije 13 Jul-Plantaže a.d. Podgorica razriješite iz objektivnih razloga, koji se prvenstveno i isključivo odnose na novonastale okolnosti, odnosno na nedavne političke promjene koje su nastupile nakon parlamentarnih izbora, održanih 30.08.2020. godine, i koje izvjesno i očekivano moraju imati za posljedicu i moje razrješenje sa ove funkcije,“ navela je Maraš u saopštenju.

Maraš je predložila da se na to mjesto naimenuje Miroslav Vuković, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.

„Rukovodeći se razlozima očuvanja kompanijskih interesa, obezbjeđenjem kontinuiteta i stabilnosti njenog poslovanja, predlažem da za novog izvršnog direktora, koji će osim nespornih profesionalnih i stručnih kvaliteta uživati i odgovarajući politički legitimitet – što je bio slučaj i prilikom mog postavljenja na funkciju izvršnog direktora – imenujete Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova“, navela je ona u saopštenju.

Ona je podsjetila crnogorsku javnost na, kako je istakla, rezultate koje je kompanija postigla dok je ona bila na poziciji izvršnog direktora.

„Ostvaren je prihod od preko 400 mil.€, od čega preko 180 mil.€ na ino tržištima u preko 40 zemalja svijeta;
-Ostvarena je bruto dobit od 32 mil.€, odnosno godišnje u prosjeku oko 2,7 mil.€;
-Investirano je 42 mil.€ i podignuto preko 800ha novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina;
-U budžet države i lokalnih samouprava uplaćeno je preko 110 mil.€ poreza, doprinosa i drugih dažbina (prosječno godišnje jedna trećina prihoda), bez bilo kakve podrške od strane države u vidu subvencija, grantova ili izdatih garancija). Time su isplaćene obaveze za u prosjeku preko 1.200 zaposlenih na mjesečnom nivou, sa prosječnom neto zaradom od preko 700€ i sa značajno poboljšanom kvalifikacionom strukturom zaposlenih u korist visoko stručnog kadra“, navela je Maraš.

Istakla je da podaci ukazuju da su njen rad i ostvareni rezultati bili usmjereni na očuvanje i jačanje kompanijskog brenda i podizanje životnog standarda zaposlenih.

„Imajući u vidu navedeno, smatram da na ovaj način nesumnjivo štitim kompanijske interese, ispoljavam etički odnos i stvaram novi osnov za buduću kompanijsku perspektivu i nadolazeće poslovne izazove“, zaključila je Maraš.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21718 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: