Zbog litije u Beranama podnijete krivične prijave protiv pet osoba

    2 godine pre 531 pregleda Izvor: pobjeda.me

Beranski Centar bezbjednosti (CB) podnio je krivičnu prijavu protiv četiri sveštenika manastira Đurđevi stupovi kao i protiv V. V. iz tog grada zbog sumnje da su tokom Đurđevdanske litije izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

To su saopštili iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Beranama, navodeći da će u narednom periodu saslušati osumnjičene i obaviti druge mjere i radnje neophodne za donošenje odluke.

– Po nalogu ODT u Beranama, a u vezi sa održanom Đurđevdanskom litijom i okupljanjem građana, beranski CB podnio je krivičnu prijavu protiv osumnjičenih D. R, S. M, M. C. i P. D sveštenika manastira Đurđevi stupovi, kao i protiv V.V. iz tog grada zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti – navodi se u saopštenju.

Iz ODT-a u Beranama apelovali su na sve građane da se u potpunosti pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministartsva zdravlja. Kako su dodali, nepostupanje po tim naredbama podliježe krivičnoj odgovornosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: