Zbog šverca pola tone kokaina uhapšen Mladen Radulović

    2 godine pre 1120 pregleda Izvor: pobjeda.me

Pomorac iz Bara Mladen Radulović uhapšen je u subotu ujutro u njemačkoj luci Hamburg nakon što je policijana brodu „Budva“ pronašla 500 kilograma kokaina, saznaje Pobjeda. 

Akcija je izvedena u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije i Holandije koje zajedno sa crnogorskom policijom prikupljaju dokaze o djelovanju ove kriminalne organizacije. 

Iz Uprave policije, kazali su da je u Njemačkoj je zaplijenjena velika količina kokaina, kao rezultat kontinuiranog rada službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u borbi protiv krijumčarenja droge na međunarodnom nivou.

-Crnogorska policija je u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Savezne Republike Njemačke i američke Agencije DEA, realizovala je još jednu međunarodna policijska akcija, koja je rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. U njemačkoj luci na brodu „Budva”, koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplijenjeno je oko pola tone kokaina – saopšteno je iz policije. 

Fokus crnogorske policije je, kako dodaju, posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finasijske dobiti, te time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta.

-Zaplijena kokaina u Njemačkoj je još jedan pokazatelj konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti crnogoske policije da se stane na put organizovanom kriminalu – navode iz policije, dodajući da je realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmijenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

– Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima da pruža doprinos u iniciranju i sprovođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminlanih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države – zaključeno je iz policije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: