Zgrade u centru grada kroz opštinski program energetske efikasnosti dobijaju novi izgled i funkcionalnost

    2 meseca pre 479 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Opština Pljevlja je i u ovoj godini nastavila sa programom energetske efikasnosti na zgradama u užem dijelu grada koje pored toplotne efikasnosti dobijaju i ljepši izgled sa novim fasadama i opravkama na krovnim konstrukcijama.Ovaj program se izvodi u saradnji Vlade Crne Gore i opštinskih Sekretarijata i Direkcije za razvoj i investicije opštine Pljevlja.

Za ove poslove Opština Pljevlja je ove godine izabrala kao izvođača radova pljevaljsku građevinsku firmu „Tehno-gradnja“ koja je tokom godine izvodila više radova na poboljšanju energetske efikasnosti na zgradama u užem dijelu grada.

U okviru poslova završena je fasada na zgradi opštine Pljevlja kao i zgradi Skupštine opštine Pljevlja, izrada termo fasade i zamjena stolarije na zgradi gdje se nalazi Fond PIO, Fond za zdravstvo, kao i epidemiloška služba i zdravstveno-sanitarna inspekcija i zgrada društvenih djelatnosti.

Takođe su izvedeni i radovi na mnogim zgradama u užem dijelu grada, a ovih dana su izvođeni radovi na zgradama od Opštine do rijeke Breznice kazao nam je direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić.Radove je izvodio isti izvođač radova,a radovi na ovim zgradama su koštali oko 80 hiljada eura.

Izvedeni radovi predstavljaju postavljanje toplotne izolacije,fasade i opravke na krovnim konstrukcijama.Radove nisu obuhvaćali promjenu stolarije iako su vlasnici stanova u sopstvenoj režiji u vrijeme izvođenja poslova energetske efikasnosti mogli promjeniti stolariju.

Direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić je takođe saopštio da je u okviru radova na energetskoj efikasnosti u ovoj godini bila planirana i zgrada „Korzo“ međutim zbog nezamjevanja od strane pojedinih stanara zgrade koji su tražili samo promjenu stolarije od toga se odustalo.Promjena stolarije inače spada u investiciju vlasnika privatnih stanova, a ne u obaveze državnih institucija.

U sledećoj godini opština Pljevlja planira radove i na zgradi „Borovo“ i još nekim zgradama u gradu.Ukupno je planirano izdvajanje 300 hiljada eura za energetsku efikasnost u narednoj godini.Ono što je sigurno je da će izvedeni radovi omogućiti implementaciju mjera energetske efikasnosti na objektima koji se većinom griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici i na taj način omogućiti uštedu toplotne energije, kvalitetnije grijanje i ljepši izgled užeg dijela grada.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13848 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8052 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6791 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6595 pregleda
%d bloggers like this: