Zimska služba DOO „ČISTOĆA“ pored aktivnosti na održavanju gradskih saobraćajnica,angažovana i na proboju seoskih puteva

    2 sedmice pre 360 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Pored preduzeća za lokalne puteve i zimska služba DOO „ČISTOĆA“ Pljevlja pored svojih redovnih aktivnosti na odrzavanju gradskih saobraćajnica,angažovana je i na proboju seoskih puteva. Probijeni seoski putevi od Trlice do Srdanovog groba, dužine 70 kilometara.

Zimska služba DOO „ČISTOĆA“ neprekidno je na terenu i održava gradske saobraćajnice prohodnim sa 4 snjegočistača,kombinovanom mašinom,bošungom, koji omogućavaju čišćenje snijega i u uskim gradskim ulicama. Aktivan je i snjegočistač za održavanje glavne ulice koja je pokrivena behaton pločama a za održavanje trotoara u užem gradskom jezgru koristi se i kalcijum hlorid koji sprečava stvaranje poledice. Za rad u strmim ulicama pored soli obavezno se posipa i kameni agregat, a jedan od čistača u slučaju kad so ne djeluje na veoma niskim temperaturama ima mogućnost i posipanja kalcijum hlorida.Grupe radnika i sa lopatama rade na čišćenju trotoara u užem dijelu grada.

Iz preduzeća jos jednom apelujuju na građane da vode računa o načinu parkiranja svojih vozila, kao i na sve građane da snijeg iz prilaza svojih stambenih objekata ne bacaju na ulice koje se čiste.

Od jučerašnjeg dana je puštena u rad i ulična rasvjeta kod zgrade solidarnosti.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13645 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7218 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6777 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6550 pregleda
%d bloggers like this: