Živković i Raičević uhapšeni zbog izazivanja panike

    8 mjeseci pre 432 pregleda Izvor: rtcg.me

Glavni i odgovorni urednici portala IN4S i Borba Gojko Raičević i Dražen Živković uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda. Oni će biti saslušani danas u devet sati.

“Policija u Podgorici lišila je slobode D.Ž. (39) i G.R. (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda. D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije”, kazali su iz Uprave policije.

Dodaju i da sumnja da je G.R. kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu “IN4S”.

“Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo oni su večeras pozvani su na informativni razgovor u Centar bezbjednosti Podgorica zbog teksta o Vili Gorica, saopšteno je nezvanično iz Uprave policije.

“Od njih se po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva prikupljaju obavještenja na okolnosti objavljenih tekstova u vezi događaja u Vili Gorica”, kazali su iz policije.

Podsjećamo, juče tokom dana objavljena je informacija da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija.

“Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike. Nije bilo ni eksplozije ni požara pa samim tim nije nastala materijalna šteta”, kazali su iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije dodaju da je apsolutno netačno da bezbjednosne službe sumnjaju da je to bio pokušaj diverzije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6620 pregleda