ŽIVKOVIĆ – Medijska diverzija uperena prema MO nije uspjela

    2 godine pre 702 pregleda Izvor: rtcg.me

Ministarstvo obrane Crne Gore, samo sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosi i ne dozvoljava da bude predmet nečijih provokacija i podmetanja. Time se brane ugled vojske i države, ocijenio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Danijel Živković.

Živković je kazao da Vojska Crne Gore, bez obaziranja na neuspješne provokacije, predano radi na razvoju naše odbrane za dobro svih građana Crne Gore, koji neće više nikad biti u prilici da strijepe od „svoje“ vojske na svojoj teritoriji.

„Ministarstvo obrane Crne Gore, samo sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosi i ne dozvoljava da bude predmet nečijih provokacija i podmetanja. Time se brane ugled vojske i države“, kazao je Živković.

On ističe da je saradnja MO sa medijima predmet pohvala.

„Što se odnosa sa javnošću ministarstva tiče i njihove saradnje sa medijima, oni su već duže vrijeme predmet pohvala poslenika javne riječi, tako da ova ‘medijska diverzija’ uperena ka ugledu Vojske Crne Gore, ministarstva i resornog ministra, nije postigla željeni efekat“, istakao je poslanik DPS-a.

Živković dodaje da „posmatrajući medijski napad, nekada ‘dva oka u glavi’, SNP-a i dnevnog lista „Dan“, na Ministarstvo odbrane, ne čudi njihova međusobna koordinacija i sinhronizacija“.

„Iako u odnosima SNP-a i Dana odavno ne cvjetaju ruže, iako su ovaj medijski prostor “okupirali” oni koji su SNP pocijepali, očigledno da i dalje ovu partiju i spomenuti medij mnogo više spaja nego što razdvaja.

Zato ovaj, kako je kazao, populističko – demagoški poziv SNP-a za odbranu novinara Dana od Ministarstva odbrane Crne Gore ne može a da ga ne vrati u neka prošla vremena.

„A u tim, ne tako davnim vremenima, postojalo je vojno krilo tadašnjeg SNP koje se zvalo 7 bataljon.  Sjećamo se njihovog ‘nježnog’ odnosa prema stranim i domaćim novinarima: od hapšenja, preko zaplijene opreme, zastrašivanja, proganjanja do stalnih prijetnji da će ‘osvojiti’ državnu televiziju. Nekako nam je promaklo da se neko iz ove stranke ili medijskih profesionalaca iz dotičnih novina, ikad usprotivio što se novinari maltretiraju i šikaniraju. Kao što se ne sjećamo da se bilo ko, pa i ovo esnafsko udruženje koje se sada angažovalo, ikada oglasilo da zaštiti napade na redakcije i novinare koji drugačije izvještavaju nego što to čini Dan i drugi opozicioni mediji. Mislimo na fizičke napade na redakcije, preko crtanja meta njihovim koleginicama, do vulgarnih uvreda koje su u kolumnama jednog od ‘profesionalaca’ lansirane prema novinarkama koje mu nijesu bile po volji“, navodi se u saopštenju Živkovića.

Najnovije vijesti

Za pet godina otišlo 150 ljekara

27. novembra 2021. 07:15

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29427 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12869 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12218 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11987 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11696 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11003 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10258 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9067 pregleda
%d bloggers like this: