ŽIVKOVIĆ – Medijska diverzija uperena prema MO nije uspjela

    1 godina pre 567 pregleda Izvor: rtcg.me

Ministarstvo obrane Crne Gore, samo sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosi i ne dozvoljava da bude predmet nečijih provokacija i podmetanja. Time se brane ugled vojske i države, ocijenio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Danijel Živković.

Živković je kazao da Vojska Crne Gore, bez obaziranja na neuspješne provokacije, predano radi na razvoju naše odbrane za dobro svih građana Crne Gore, koji neće više nikad biti u prilici da strijepe od „svoje“ vojske na svojoj teritoriji.

„Ministarstvo obrane Crne Gore, samo sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosi i ne dozvoljava da bude predmet nečijih provokacija i podmetanja. Time se brane ugled vojske i države“, kazao je Živković.

On ističe da je saradnja MO sa medijima predmet pohvala.

„Što se odnosa sa javnošću ministarstva tiče i njihove saradnje sa medijima, oni su već duže vrijeme predmet pohvala poslenika javne riječi, tako da ova ‘medijska diverzija’ uperena ka ugledu Vojske Crne Gore, ministarstva i resornog ministra, nije postigla željeni efekat“, istakao je poslanik DPS-a.

Živković dodaje da „posmatrajući medijski napad, nekada ‘dva oka u glavi’, SNP-a i dnevnog lista „Dan“, na Ministarstvo odbrane, ne čudi njihova međusobna koordinacija i sinhronizacija“.

„Iako u odnosima SNP-a i Dana odavno ne cvjetaju ruže, iako su ovaj medijski prostor “okupirali” oni koji su SNP pocijepali, očigledno da i dalje ovu partiju i spomenuti medij mnogo više spaja nego što razdvaja.

Zato ovaj, kako je kazao, populističko – demagoški poziv SNP-a za odbranu novinara Dana od Ministarstva odbrane Crne Gore ne može a da ga ne vrati u neka prošla vremena.

„A u tim, ne tako davnim vremenima, postojalo je vojno krilo tadašnjeg SNP koje se zvalo 7 bataljon.  Sjećamo se njihovog ‘nježnog’ odnosa prema stranim i domaćim novinarima: od hapšenja, preko zaplijene opreme, zastrašivanja, proganjanja do stalnih prijetnji da će ‘osvojiti’ državnu televiziju. Nekako nam je promaklo da se neko iz ove stranke ili medijskih profesionalaca iz dotičnih novina, ikad usprotivio što se novinari maltretiraju i šikaniraju. Kao što se ne sjećamo da se bilo ko, pa i ovo esnafsko udruženje koje se sada angažovalo, ikada oglasilo da zaštiti napade na redakcije i novinare koji drugačije izvještavaju nego što to čini Dan i drugi opozicioni mediji. Mislimo na fizičke napade na redakcije, preko crtanja meta njihovim koleginicama, do vulgarnih uvreda koje su u kolumnama jednog od ‘profesionalaca’ lansirane prema novinarkama koje mu nijesu bile po volji“, navodi se u saopštenju Živkovića.

Najnovije vijesti

Danas o opozivu ambasadora

26. januara 2021. 10:13

Godinu dana od pogibije Kobija

26. januara 2021. 09:40

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13825 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8051 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6790 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6589 pregleda
%d bloggers like this: