Živković: Nudimo političku stabilnost koja će obezbijediti nove projekte i nova radna mjesta

    12 meseci pre 302 pregleda Izvor: PV Informer

“Na ovim parlamentarnim izborima opredjeljujemo sudbinu Crne Gore, koliko god ta riječ bila teška. Odlučujemo se hoćemo li da gradimo ozbiljno, odgovorno društvo da zarađujemo i privređujemo a da ne pozajmljujemo, i hoćemo li društvo koje je zasnovano na temeljima građanske, multietničke demokratije koje teži da bude dio evropskog sistema vrijednosti”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” sa sinoć održane tribine u Kotoru.

On je okupljenim simpatizerima i podržavaocima koalicije čiji je predvodnik ukazao da će im svi politički subjekti kao svoju ponudu nuditi EU kao finalno odredište i da će se sada utrkivati da predstave EU kao našu finalnu kuću a onda upitao.

“Ko je započeo taj proces? Ova koalicija, ovi entuzijastični i energični ljudi. Kada smo obnovili državnost kormulo smo usmjerili upravo ka toj luci. Mogli smo i da biramo neki drugi pravac, ali nijesmo. Ovaj pravac koji smo mi izabrali je teži za Crnu Goru i u procesu emancipacije i u procesu izgradnje društva i u procesu usvajanja evropskog sistema vrijednosti”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a.
Živković je potom naveo samo jedan primjer, nebrige, nemara, nerada.

“Umjesto da sa 40 miliona eura završimo jednu obilaznicu kod Budve, nebrigom, nemarom i neradom vlasti, taj iznos je vraćen na adrese u EU. To je rezultat rada prethodne vlasti. Umjesto da danas imamo Duvanski kombinat, Aluminijumski kombinat, mi ih više nemamo. Umjesto da nastave ovaj investicioni ciklus od 11 milijardi eura, ni toga više nema. Umjesto aviokompanije koju smo ranije uspostavili, mi sa jednim i po avionom dočekujemo turističku sezonu”, kazao je on.

Nosilac liste “Zajedno!” je stava da ako nema političke stabilnosti, onda nema realizovanih projekata.

“DPS sa svojim koalicionim partnerima građanima Crne Gore nudi političku stabilnost. Ta politička stabilnost će obezbijediti i nove projekte i nova radna mjesta i bolji životni standard za svakog građanina Crne Gore. Sa nama ste načisto. Vratite se 17 godina unazad, da li je ijedna naša vlada zaljuljana onako kao što smo mi za dvije godine smijenili dvije vlade u crnogorskom parlamentu i za tri godine došli do organizacije vanrednih parlamentarnih izbora. Nijedna!

Mi sa tom političkom stabilnošću garantujemo realizaciju novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta. To ne može niko drugi da ponudi”, jasan je Živković i na kraju zaključio.

“Kada izađemo na birališta 11. juna, niko sa mukom olovku da stavi na papir. Nego iz srca, sa emocijom prema Crnoj Gori, prema ovoj listi sa dubokim uvjerenjem da daje glas za prosperitetnu, uspješnu i naprednu Crnu Goru”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”.