Novi detalji ubistva : Živković platio turskom državljaninu milion i po eura da ubije Vukotića

    2 godine pre 391 pregleda Izvor: pobjeda.me
Foto Pixabay, ilustracija –

Turski mediji objavili su najnovije detalje u vezi sa ubistvom Jovana Vukotića u Istanbulu. Prema njihovim saznanjima Radoje Živković platio je milion i po eura lideru turske kriminalne grupe Binaliju Džamgozu za organizaciju ubistva.

Prema informacijama turskih medija, član kriminalne grupe koju je predvodio Bariš Neck, Emirican Sumer pucao je na Vukotića, nakon što su ga četiri mjeseca pratili GPS uređajem, koji je policija kasnije pronašla u gepeku auta u kojem je Vukotić poginuo.

Policija je utvrdila da je ova kriminalna grupa sarađivala sa kriminalnom grupom Binalija Džamgoza, koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u Istražnom zatvoru u Spužu.

Navodi se i da je turska policija pregledala 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mjesta gde je Vukotić ubijen – te su tako iscrtavajući trasu motocikla i utvrdili da je na dan incidenta Vukotića pratilo vozilo.

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmjerile na motocikl i vozilo. Prema saznanjima policije, osoba koja je upravljala motorom je Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj Interpolovoj potjernici, kao i Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

– Policijski timovi su otkrili da su EE, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, pratili četiri mjeseca Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru – navode turski mediji.

Podsjećaju i da je istragom utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije Kavač Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

U studijama koje je sprovela policija utvrđeno je da se Živković dogovorio sa kriminalnom organizacijom Binalija Dž. da ubije Vukotića za 1,5 miliona eura.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na ubistvu Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobjegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i u ponedeljak uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna, Emircan Sumer, Iakup Dogan, AS, AI, MP, NA, EC, E.C. i C.C. je priveden.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplijenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu.