Živković: Problematičan svaki dan trajanja ovako nakaradne vlasti

    2 sedmice pre 249 pregleda Izvor: cdm.me

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković odgovarajući na pitanja na Tviter spejsu kazao je da je problematičan “svaki dan trajanja ovako nakaradne vlasti”, kao i da stranke u većini uočavaju da je “ovakav način sistema neodrživ” i da ga što prije treba promijeniti “padom podaaničke Vlade”.

Istakao je da je institucionana kriza koja je zadesila Crnu Goru nakon 30. avgusta 2020. je doživjela kulminaciju, posebno u prethodnih nekoliko mjeseci.

“Čini mi se da i neki konstituenti vladajuće većine uočavaju da je ovakvo stanje neodrživo i da ga je potrebno što prije promijeniti kako bi država mogla nastaviti da funkcioniše. Problematično je što svaki dan trajanja ovako nakaradne vlasti dovodi u nepovoljnu poziciju funkcionalnost sistema u Crnoj Gori. Predsjednik Vlade i pojedini ministri uopšte ne zaziru od onoga što su stavovi parlamenta”, ističe poslanik DPS-a.

Podsjetio je da su poslanici na prethodnoj sjednici zatražili od premijera da razriješi tri ministra – vanjskih poslova, poljoprivrede i provjete, nauke, kulture i sporta.

“Premijer je kazao da ga apsolutno ne zanima šta misle poslanici u Skupštini, nazivajući ih pogrdnim imenima, između ostalog i kriminalcima”, dodaje on.

Krivokapić, smatra Živković, danas ima neke drugačije aršine.

“Ali mislim da radi to vrlo smišljeno, nije nimalo naivan. Ne radi se o čovjeku koji ne umije pročitati Ustav i poslovnik. Jedno bahato, osiono i arogantno ponašanje ima svoj kontinuitet. Očigledno da vlastoljublje i vlastohljeblje koje je kod njega kao navodno velikog hrišćanina i pravoslavca preovladalo i pokazuje njegovu materijalističku stranu i odsustvo vrijednosti za koje se borio”, istakao je Živković.

Smatra da stranke u vlasti uočavaju da je “ovakav način sistema neodrživ i da ga je potrebno što prije razriješiti”.

“Razriješiti padom ove izdajničke, podaničke Vlade i omogućiti funkcionisanje na novoj evropskoj platformi sa evropskom većnom koja će obezbijediti Crnoj Gori bolji i jači evropski put”, kazao je Živković.

Komentarišući sastanak SNP-a i URA-e, Živković pretpostavlja da je to samo “nastavak inicijative koju su započeli potpisivanjem Memoranduma”.

“Prema onome što sam vidio u medijima, tema njihovog razgovora usmjerena je na funkcionisanje demokratskih principa u našem društvu. To je u ovoj situaciji izraženo kroz nepoštovanjem predsjednika Vlade prema parlamentu i čini mi se da je to bio povod razgovora”, rekao je Živković.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 25 . JANUAR

24. januara 2022. 22:56

Francuska prejaka za Crnu Goru

24. januara 2022. 22:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33239 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14474 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13888 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13617 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12757 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12256 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12055 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11939 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10850 pregleda
%d bloggers like this: