Životna priča za NE VJEROVATI: Ova žena ima 44 DJECE, a prvi put se porodila sa samo 13 GODINA!

    12 meseci pre 394 pregleda

Marijam Nabatanzi (40), iz Ugande, proglašena je najplodnijom ženom Afrike jer je rodila 44 djece!

Da, dobro ste pročitali! Tokom 18 godina koliko je rađala, 6 puta je dobila blizance, 4 puta trojke, 3 puta četvorke… Od 44 djece koliko je ukupno rodila, 38 je živo, a većina živi u njihovom porodičnom domu u selu Kabimbiriju, u centralnom dijelu Ugande.

Iako je samohrana majka, uspijeva da obezbijedi hranu za svoju djecu.

Sa 12 godina udala se za muškarca koji je od nje bio 28 godina stariji. To se dogodilo kada je maćeha pokušala da je ubije. Marijam kaže da joj je maćeha stavljala lomljeno staklo u hranu i tako joj ubila četvoro rođaka.

Ona je preživjela jer je bila van kuće. Međutim, roditelji su htjeli da je se otarase, pa su je udali za starijeg čovjeka koji ju je zlostavljao.

„On je imao više žena, a pošto su sve bile raštrkane po cijeloj zemlji, ja sam morala da brinem o njegovoj djeci“, kaže.

Prvi put se porodila sa 13 godina kada je dobila blizance. Dvije godine kasnije, rodila je trojke, pa četvorke. Iako to zvuči krajnje neobično, ona kaže da je to već vidjela. Njen otac je imao 45 djece sa nekoliko žena.

„Uzrok njenog stanja je genetski, ona proizvodi više jajnih ćelija u jednom ciklusu što rezultira višestrukim začećem“, rekla je doktorka.

Marijam je oduvijek željela da ima šestoro djece, međutim, tokom šeste trudnoće već je imala 18 djece. Obratila se doktorima, ali su joj oni objasnili da bi život mogao da joj bude doveden u opasnost ukoliko bi sprječavala začeće ili prekidala trudnoće.

„Kod ovakve hiperovulacije, ukoliko se namnože jajne ćelije, a ne oplode se, može da se uništi reproduktivni sistem“, dodao je doktor Ahmed Kikomeko.

„Pokušala sam da koristim spiralu, ali sam dosta povraćala i bila sam u komi mjesec dana“, rekla je.

Ova nevjerovatna plodnost se završila 2016. godine kada se porodila posljednji put jer je pri porođaju doktor zasjekao dio materice.

Marijam sama odgaja djecu, a otac se veoma rijetko pojavljuje. Najstariji sin Čarls (23) kaže da je posljednji put oca vidio prije 13 godina. Čak i kada dođe, uvijek je pijan i nasilan.

„Prošla sam kroz ove neprijatnosti zato što me je ujna savjetovala da budem u braku i da mi djeca budu najveća briga. Rekla mi je da ne pravim djecu sa različitim muškarcima“, kaže.

Kako bi prehranila djecu, radi sve moguće poslove.

„Bog je bio dobar prema meni, nijedan dan nije prošao da smo gladovali“, zaključila je.

Kada se njena priča proširila internetom, prikupljeno je 10.000 dolara za svega mjesec dana i taj novac je otišao ovoj velikoj porodici.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda