Zogović: Kompletna propagandna mašinerija bivšeg režima pokušava da po svaku cijenu spriječi ulazak DF-a u Vladu

    6 dana pre 151 pregleda Izvor: Portal IN4S

Kompletna propagandna mašinerija bivšeg režima regrutovana je na pokušaju da po svaku cijenu spriječi ulazak Demokratskog fronta u Vladu Crne Gore, kazao je poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović.

„I prvopozivci i drugopozivci i trećepozivci. Opšta mobilizacija mladih i starih političara, samozvanih analitičara, novinara, raznoraznih žbirova, grantovaca i svakojakog bažibozluka koji je decenijama obitavao na partijskom koritu bivše vlasti. Koalicionu podršku na ovom projektu dobili su i od svojih tradicionalnih partnera na antisrpskim projektima i kreatora ekspertskog koncepta iz druge familije. Sve sirene za uzbunu su upaljene jer je neprijatelj žilav i opasan a i narod koji je pobijedio na izborima stoji iza njega. Opšta nesanica“, kaže Zogović.

Zogović

„Šta se krije iza tolikog straha od ulaska lidera DF-a u Vladu? Da možda nisu pokradeni milioni, prve i neke druge banke, organizovani kriminal i korupcija, poreski dugovi i praštanja otplate, nerasvijetljena ubistva novinara i policijskih funkcionera, nelegalno bogaćenje, zloupotreba službenog položaja, šverc, dimna zavjesa od šverca cigareta“, konstatuje Zogović.

Kršenje zakona je, podsjeća on, zajednički sadržalac, a pravna država neprijatelj svih koji su kršili zakon.

„Otuda klepetanje svih cingara koje strahuju od pravde i zakona. Bivši režim je u protekloj godini svojim polugama i uticajem koristeći nesposobnost i nesnalaženje određenih djelova nove izvršne vlasti pokušao da relativizuje svoju odgovornost, da se konsoliduje, i krene u kontra napad vodeći se da je napad najbolja odbrana. Na tom putu bježanja od nepočinstava iz prošlosti DF je zapravo najveći kamen spoticanja i tu leži motiv vapaja i naricanja da lideri DF-a odnosno DF ne uđe u vladu“, ocjenjuje on.

Lako dolazimo do motiva prve i druge familije, za pokušaj onemogućavanja DF da sprovodi politiku obračuna sa kriminalom za koju je dobio podršku građana ali mi nijesu jasni motivi onih koji pripadaju parlamentarnoj većini a koji bi da DF- u ospore prava koje DF njima nije osporavao, kaže on.

Opšte je poznato, ističe Zogović, da mi nismo kadrirali ni građanskom pokretu URA ni Demokratama prilikom izbora gospodina Bečića za predsjednika Skupštine i izbora gospodina Abazovića za potpredsjednika vlade.

„Što je autonomno pravo njihovih pokreta i partija niti smo pokazivali bilo kakvu sklonost ka rušenju političkih principa i dobrih običaja niti tendencije da drugima kadriramo . Neočekivano i apsurdno bi bilo da se sa druge strane čuju drugačije poruke i iskreno se nadam da do njih neće ni doći. U cilju što bržeg formirmiranja vlasti DF je prošle godine pristao na nešto što je suprotno elemetarnoj političkoj logici i principima i što neki neotporniji politički subjekt ne bi mogli politički ni da prežive. Ali smjena DPS i postovanje volje građana za nas nijesu imali alternativu i bili su vrijedi svakog potencijalnog rizika. Pristali smo da lideri drugih partija dobiju realnu političku moć a da mi ne participiramo u vlasti. Pokazalo se kao neodrživo da dvije najveće političke grupacije nove većine DF i Demokrate ne participiraju u izvršnoj vlasti“, smatra Zogović.

Neophodnost osnaživanja izvršne vlasti postala je, kaže on, opšte mjesto i potreba koju prepoznaju svi subjekti parlamentarne većine.

„Taj posao ne treba odlagati, niti opterećivati bilo kakvim ucenama i nerealnim političkim apetitima nego uvažavajući demokratske standarde brzo doće do dogovora i zajedničkim snagama se izboriti sa ozbiljnim izazovima pred kojima se nalazi naša država i društvo“, zaključio je Zogović.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27434 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11704 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11063 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10394 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9809 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9298 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9040 pregleda
%d bloggers like this: