Zogović: Strah od popisa imaju samo oni čije namjere nisu čiste

    9 meseci pre 325 pregleda Izvor: IN4S
foto: skupština.me

Histeriju i strah od rezultata popisa imaju samo oni čije namjere nisu čiste i otuda dolaze sve žalopojke i neutemeljeni zahtjevi za odlaganje popisa, smatra poslanik koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Milun Zogović.

„Upravo ti zahtjevi za odlaganje i argumentacija kojom se potkrepljuju, otkrivaju strahove da će političkim inžinjeringom bivšeg režima izmišljene, a autoritetom i zloupotrebom vlasti nasilno održavane vještačke tekovine dobiti mjeru koju prirodno zaslužuju“, rekao je on.

Na pitanje koliki je značaj i zbog čega, pitanja poput etničke pripadnosti, maternjeg jezika i vjeroispovijesti, na predstojećem popisu stanovništva u Crnoj Gori, Zogović kaže da ne vidi razlog zašto bi se bježao od tih pitanja.

„Zašto bismo krili svoje ime i prezime, ko smo i šta smo, koje smo vjere i nacije, kojim jezikom govorimo i šta imamo od imovine. Jedino nečistoj savjesti mogu smetati takva pitanja. Upravo su odgovori na ova pitanja zanačajni za afirmaciju iskrenog pomirenja u Crnoj Gori, kojeg nema ako ne prihvatamao i uvažimo jedni druge sa svim svojim posebnostima a koje su najveće bogastvo Crne Gore“, jasan je Zogović u izjavi za podgorički portal “In4s”.