Zvanično: 20:0 za Budućnost, Zvezdi oduzet bod i mora da plati 20 hiljada eura

    10 mjeseci pre 201 pregleda

Budućnost Voli će prema izvještaju delegata službenim rezultatom 20:0 dobiti utakmicu protiv Crvene zvezde, koja će biti kažnjena i oduzimanjem boda, kao i 20 hiljada eura.

Regionalna liga još se zvanično nije oglasila zbog neodigravanja derbija 13. kola planiranog za ponedjeljak u Podgorici.

Gosti iz Beograda nisu došli na ovaj susret zbog procjene bezbjednosnih struktura Srbije da postoji mogućnost da budu napadnuti u Podgorici.

“Disciplinski sudija smatra da je kazna oduzimanja boda koji bi klub dobio da je došao na utakmicu i izgubio, te novčana kazna koju je izrekao adekvatna počinjenom prekršaju, naravno sve pod uslovom da Predsjedništvo, odnosno direktor ili sportski direktor ne donesu drugačiju odluku, jer tada i ova kazna ne egzistira, ukoliko se donese drugačija odluka. Tada će odluka o eventualnoj kazni biti ponovno donijeta. Disciplinski sudija napominje da ABA lige ili direktor i sportski direktor temeljem članka 32 DPABA mogu donijeti i drugačiju odluku. Disciplinski sudija ABA lige zaista shvata klub KK Crvena zvezda mts, jer nije lako donijeti odluku kada sigurnosna situacija nije takva da bi se igrala utakmica, ali je uprkos tome, s obzirom na situaciju ipak trebao doći i sportski pokušati odigrati utakmicu, posebno zbog istorije tog kluba i njegovog renomea, naravno uz pomoć ABA lige koja je zadužena za sigurnost takmičenja i zbog toga svega je kazna manja od one koju bi klub dobio da nije bilo takvog nastojanja kluba da mu Predsjedništvo ABA lige kvalitetno odgovori”, stoji u obrazloženju odluke Disciplinskog sudije ABA lige.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda