Danas imaju sve što požele, ali nije oduvijek bilo tako: Novak i Jelena progovorili o životu u nemaštini

    1 godina pre 320 pregleda Izvor: cdm.me

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković zahvaljujući svojim profesionalnim dostignućima uspio je da sebi i svojoj porodici omogući lagodan život. Porodica Đoković uživa u luksuzu i brojnim dobrima koja rijetko ko može da priušti, pa se na spisku njihove imovine nalaze privatan avion, kao i mnoge druge skupe „igračke“ dostupe samo džet-setu, prenosi Hello.

Budući da je na završnom turniru ove godine Novak zaradio rekordan novac, tačnije nešto više od 4,7 miliona dolara, što je više nego što je iko dosad osvojio u bijelom sportu, novinar je bio inspirisan da postavi pomalo provokativno pitanje:

“Da li sad vidite samo dolare ili ipak mislite i na tenis?”.

“Ne vidim dolare uopšte, vidim samo eure”, našalio se teniser, te se osvrnuo na to kako su nekada teško živjeli.

“Ali ja dobro znam šta znači kad imate nula eura u petočlanoj porodici. Nemojte da zaboravimo odakle dolazim, moje djetinjstvo su obilježili rat i sankcije. Svaki euro koji sam zaradio, zaradio sam uz tešku muku i uz pomoć svoje porodice i tima”, rekao je Đoković i dodao:

“Poznajem odlično i drugu stranu, što mi pomaže da cijenim još više ono što zaradim”.

Svojevremeno je i Jelena govorila o životu bez novca.

“Tri godine sam morala da se snalazim kako da preživim, nisam imala novca da jedem po ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje bih imala kuhinju”.

Inače, Jelena je poznata kao izuzetno skromna osoba koja veoma rijetko pokazuje luksuz iako joj je gotovo sve što poželi nadohvat ruke.