Ubica policajcu Lekoviću pucao u potiljak

    4 godine pre 1830 pregleda Izvor: CDM

Tokom dosadašnje istrage o jučerašnjem ubistvu policajca Milutina Lekovića (41) utvrđeno je da je on ubijen tako što mu je strani državljanin sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ispalio metak u potiljak.

Leković je ranjen, juče oko 14. 4 sati u Igalu, dok je bio na dužnosti prilikom privođenja tri osobe, dvije muške i jedne ženske, koja kod sebe nijesu imala lična dokumenta. Njemu je u policijskom vozilu, jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak.

Teško povrijeđeni Leković je najprije transportovan u Bolnicu u Meljine, a potom u risansku Bolnicu, gdje je operisan. Međutim, njegove povrede bile su izuzetno teške i on je sinoć oko 20 časova preminuo.

Pobjeda piše da je Lekovićev kolega nakon ispaljenog hica pokušao da otme oružje napadaču i da ih zaustavi u pokušaju bjekstva.

Međutim, napadači su nakon napada uspjeli da pobjegnu iz vozila i da se domognu taksija kojim su se odvezli do Sutorine, namjeravajući da napuste Crnu Goru.

Za napadačima je odmah organizovana potjera i uhapšeni su oko 17 časova u Sutorini.

Prilikom hapšenja osumnjičeni su pružili otpor i ponovo upotrijebili vatreno oružje, nakon čega su pucali i policijski službenici.

“Jedan od osumnjičenih napadača, muškarac star oko 45 godina, prilikom hapšenja potegao je pištolj na policajce izgovarajući prijetnje. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je policija jednog napadača pogodila hicem iz vatrenog oružja i onesposobila ga, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani”,  saopšteno je juče iz Uprave policije.

Iz Uprave policije sinoć je saopšteno da izražavaju ogorčenost zbog tragične smrti njihovog kolege i da će sa pažnjom pratiti dalji tok razvoja događaja u krivičnom procesuiranju osumnjičenih.

Oni su zahvalili svim građanima Herceg Novog koji su policiji davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom kretanju tokom pokušaja bjekstva.

Zbog surovog ubistva kolege, ogorčenje su izrazili i iz Sindikata Uprave policije.

Prema saznanjima Dana, policija provjerava da li osumnjičeni imaju veze sa narko-bandama iz okruženja, ili su samo imali namjeru da ilegalno pređu preko crnogorske granice.

Telegrame saučešća porodici tragično stradalog Lekovića uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković i mjnistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.