ПЕТНАЕСТ МИНУТА ДРЖАВЕ

    4 godine pre 550 pregleda

Након што је полиција Монтенегра, по ко зна који пут до сада, показала сву бруталност и  „снагу државе“ на недужним грађанима, пред камере је експресно искочио, ни мање ни више него лично премијер Марковић. Док су у Будви, још пекли сузавци, фијукали пендреци и летјеле каменице, у стилу великог демократе, са маском на смртно озбиљном лицу, Maрковић приступи па изјави „Oво што се сада дешава  није зато што је држава слаба, већ зато што је трпељива и жели да да прилику разуму, ако га не буде имало држава ће то рјешити за 15 минута“!

Благо нама и са њим и са таквом, моћном, али изнад свега трпељивом државом. Катастрофалну економску ситуацију и подјеле у друштву које клизи у хаос, он би да ријеши за 15 минута! Алал вјера Премијеру! И све углађено, са маском и у рукавицама, ваљда манири удбине школе лијепог понашања.

Само бисмо да питамо, да ли сте „вазда“ ефикасни, као када треба пендреком постизати европске стандарде. Гдје вам би САЈ неке године, када су Албанци и УЧК-а  премјеравали Проклетије и постављали  међаше километрима унутар Црне Горе? Како то да изгину цвијет младости ове земље, деценијама уназад, у по бијела дана на улицама, у обрачунима разноразних криминалних кланова? Нема вас тамо ни за 15 година, а пријетите у Будви са 15 минута државе! Гдје вам је партијски идеолог Светозар Маровић, како умаче САЈ-у са оних 400 милиона? И многи ваши „Светозари“ који ојадише и народ и државу.

А да су ова држава и овај народ трпељиви изнад свега, то вам стварно вјерујемо. Јер, трпимо  ДПС хоботницу, ево тридесет година, отимачину и пљачку епских размјера, разних Ђукановића, Маровића, Брковића, Роћена и друштва. Но, све има своје границе. Стрпљење је појам коначан, таман као што и батина има два краја, Премијеру.

Све смо трпљели, али ово нећемо! Најбруталнијом силом сте ударили на народ и на његове светиње. Не играјте се ватром Премијеру, свикли смо ми мријети вјековима, и за мање ствари. Не прелазите црвену линију за 15 минута, због које ћете жалити 15 година. Ако вам је миленијумска држава стала у  четврт сата голе силе, пропало се. 

НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И  СВЕТИЊЕ!