POČEO PROJEKAT KOJI ĆE BITI REALIZOVAN U BIJELOM POLJU, BERANAMA I PLJEVLJIMA

    5 godina pre 953 pregleda Izvor: Dan

Postani vojnik

U prostorijama nevladine organizacije „Kan” održana je pres konferencija povodom početka realizacije projekta „Postani vojnik”.

Nikola Simović, izvršni direktor „Kana” i koordinator projekta, kazao je da će sve aktivnosti trajati šest mjeseci i biti realizovane u Bijelom Polju, Pljevljima i Beranama.

Cilj projekta je promovisanje Vojske Crne Gore u osnovnim i srednjim školama, kao i informisanje učenika o ulozi i značaju vojske. Tokom septembra ćemo organizovati tribinu u Bijelom Polju, a zatim po osam edukativnih radionica u osnovnim i srednjim školama iz ova tri grada. U završnoj fazi projekta organizovaćemo posjetu kasarni „Milovan Šaranović” u Danilovgradu za 50 učenika. Prvi put ćemo projektne aktivnosti realizovati van Bijelog Polja, što će rezultirati uspostavljanjem novih partnerstava i vidljivosti naše organizacije i u drugim opštinama sa sjevera, kazao je Simović.

Radionice će se organizovati i u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima. Direktor te škole Miljan Mitrović naglasio je da mladi treba ponovo da steknu disciplinu koja se izgubila poslednjih godina.

Kao što je svakom sportisti san i želja da postane reprezentativac svoje države, tako bi i svakom mladom čovjeku trebalo da bude čast da bude dio vojske-kazao je Mitrović.